Ένα βίντεο της Billie Eilish από την εφηβική ηλικία της ήρθε στη δημοσιότητα, με την διάσημη τραγουδίστρια να ακούγεται να χρησιμοποιεί ρατσιστική έκφραση.

Η 19χρονη star της μουσικής, λοιπόν, έκανε ένα instastory με το οποίο απάντησε στις κατηγορίες και υπογράμμισε ότι πρόκειται για υλικό το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία. Μάλιστα, στο εν λόγω βίντεο φέρεται ότι χρησιμοποιείται όρος από το τραγούδι “Fish”.

Οι fans της Billie Eilish -μετά την εξάπλωση του συγκεκριμένου clip- ζήτησαν να τοποθετηθεί η καλλιτέχνιδα, κάτι που εκείνη ξεκαθάρισε ότι είχε πρόθεση να κάνει.

«Σας αγαπώ παιδιά και πολλοί από εσάς μου ζητάτε να το αντιμετωπίσω (αυτό που συμβαίνει). Και αυτό είναι κάτι που ΘΕΛΩ να ασχοληθώ, επειδή με κατηγορούν για κάτι που δεν είμαι», είπε για αρχή.

«Δεν σκόπευα να προκαλέσω κακό σε άλλους και σπάζει εντελώς την καρδιά μου»

H ίδια συνέχισε, λέγοντας ότι υπάρχει επεξεργασία στο συγκεκριμένο clip τονίζοντας ότι ποτέ δεν έχει κάνει χρήση της φράσης για την οποία στοχοποιείται: «Υπάρχει μια επεξεργασία στο βίντεο Ακούγεται μια λέξη από ένα τραγούδι που τότε δεν ήξερα ότι ήταν ένας υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται κατά μελών της ασιατικής κοινότητας. Είμαι απογοητευμένη και ντροπιασμένη και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω μιλήσει ποτέ με αυτή τη λέξη».

Η Billie Eilish υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη λέξη (fish) είναι η μοναδική φορά που την άκουσε, αφού κανένας από το περιβάλλον της δεν τη χρησιμοποιούσε: «Αυτό το τραγούδι είναι η μόνη φορά που έχω ακούσει ποτέ αυτή τη λέξη, καθώς δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ γύρω μου από κανέναν στην οικογένειά μου. Ανεξάρτητα από την άγνοια και την ηλικία εκείνη την εποχή, τίποτα δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ήταν επώδυνο. Και γι’ αυτό λυπάμαι».

Το βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε στο TikTok, έδειξε επίσης την Eilish να χρησιμοποιεί μια προφορά που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως κοροϊδία προς τους Ασιάτες, με την ίδια να διευκρινίζει: «Τη συγκεκριμένη προφορά άρχισα να την κάνω ως παιδί και έχω κάνει όλη μου τη ζωή όταν μιλούσα με τα κατοικίδια ζώα, τους φίλους και την οικογένειά μου. Σε καμία περίπτωση δεν μιμούμαι κάποια γλώσσα, προφορά ή πολιτισμό. Όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι είναι κάτι που κάνω σε όλη τη ζωή μου».

Τέλος, τόνισε: «Ανεξάρτητα από το πώς ερμηνεύτηκε, δεν σκόπευα να προκαλέσω κακό σε άλλους και σπάζει εντελώς την καρδιά μου ότι επισημαίνεται τώρα, με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο στους ανθρώπους που το ακούν».

To post της Billie Eilish

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ BILLIE EILISH,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ