Μετά από δύο τηλεοπτικές σεζόν στον ΣΚΑΪ και στην παρουσίαση του «Love it», η Ιωάννα Μαλέσκου ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τον σταθμό και αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό. Η τηλεπαρουσιάστρια μίλησε στο Hello.gr και μοιράστηκε τις σκέψεις της, όσα κρατά από τον κύκλο που έκλεισε αλλά και όσα επιθυμεί για τον καινούργιο κύκλο που θα ανοίξει για εκείνη στη μικρή οθόνη από την καινούργια τηλεοπτική χρονια.

Με ήρεμη διάθεση, χαλαρή και συνειδητοποιημένη, η Ιωάννα Μαλέσκου έκανε την αυτοκριτική της, εξομολογήθηκε τι γεύση της άφησε το «Love it», και παράλληλα ανέφερε κάποια από τα πράγματα που έμαθε, ειδικά από αυτήν την τηλεοπτική σεζόν. Αλήθεια, τι έχει περισσότερο ανάγκη αυτό το καλοκαίρι;

Ιωάννα Μαλέσκου
«Πολλά πράγματα από αυτά που έχουν επιλεγεί και υπηρετείς, γυρνάνε και ως μπούμερανγκ και χρεώνονται σε εσένα. Εκφέρω την άποψή μου, γι’ αυτό από ένα σημείο και μετά η εκπομπή άρχισε να αλλάζει. Άλλαξα κι εγώ»

-Έκλεισε ο κύκλος στον ΣΚΑΪ και στο «Love it». Τι κρατάς;

Σήμερα έκλεισε ένας κύκλος πολύ γεμάτος. Δύο σεζόν με πολλές συγκινήσεις, χαρές, δυσκολίες, και όλα αυτά που καλείσαι να διαχειριστείς ούτως ή άλλως κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής. Ιδίως τη φετινή σεζόν, η οποία είχε πολλές διακυμάνσεις λόγω κυρίως της επικαιρότητας. Ο τρόπος που έκλεισε η εκπομπή είχε πολύ χαρά, θα το αντιληφθήκατε. Αυτό ήταν το στοίχημα που είχα βάλει κι εγώ με τον εαυτό μου. Όχι ότι δεν νιώθεις συγκίνηση όταν κλείνει ένας κύκλος, αλλά η χαρά ήταν αυτό το οποίο δινόταν καθημερινά για μια ολόκληρη σεζόν. Βλέποντας τους συνεργάτες μου στο κλείσιμο της εκπομπής, ακόμα κι εκείνους τους οποίους δεν έβλεπα καθημερινά, ένιωθα ότι είμαι σε ένα πάρτι. Αποχαιρετιστήριο μεν αλλά με πολύ αγάπη. Το «Love it» μου άφησε μια πολύ γλυκιά γεύση. Υπάρχει μια γεύση που δεν μπορώ να την περιγράψω επίσης. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν ενθουσιάζεται, είμαι πολύ προσγειωμένη. Δεν είχα κάποιες προσδοκίες. Κάθε μέρα ήταν μια άλλη μέρα, και ευκαιρία να μπορέσω να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Βγήκα πολύ διαφορετική, πολύ πιο ώριμη, πιο συνειδητοποιημένη για το ποια είμαι και τι θέλω να κάνω αλλά και τι μπορώ. Ψήθηκα πολύ.

-Από μια τηλεόραση της περιφέρειας σε ένα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι.

Δεν ήταν η αλλαγή του μέσου. Ήταν οι διαθέσεις του χώρου αυτού που το έκαναν διαφορετικό. Ερχόμενη στην Αθήνα είχα πολύ διαφορετικά τα πράγματα στο μυαλό μου. Είχα στο μυαλό μου ότι κάνεις τη δουλειά σου. Εκεί ήταν το focus μου, να μην ασχολούμαι με τις ζωές των άλλων, όπως και θα συνεχίσω να κάνω, αλλά να κοιτάζω να γίνομαι καλύτερη. Χωρίς να έχω κακές διαθέσεις ή να σκάβω κανενός τον λάκκο. Είναι βασική αρχή για εμένα. Νόμιζα ότι είναι αυτονόητο πως μπορείς να διακρίνεις όταν ένας άνθρωπος έχει καλές προθέσεις, και κοιτάζει τη δουλειά του χωρίς να ασχολείται με εντάσεις και κουτσομπολιά. Θεωρώ ότι μέσα από τον ρόλο μου ως παρουσιάστριας αυτής της εκπομπής το κατέστησα σαφές τουλάχιστον τη φετινή σεζόν. Είχα το know how σε πολλά επίπεδα, άρα τα βιώματα ήταν η βάση για το πώς θα διαχειριστώ καταστάσεις που ήταν πρωτόγνωρες.

-Πώς βλέπει η Ιωάννα την Ιωάννα Μαλέσκου ως παρουσιάστρια;

Όταν κάποιος μιλάει για τον εαυτό του δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός. Έχω κάνει, όμως, πολλές φορές τον παρατηρητή του εαυτού μου για να διορθώσω τα κακώς κείμενά μου και να εξελιχθώ. Θα σου πω ότι υπήρχαν κάποιες μέρες που αυτό το οποίο επέτρεπα να με επηρεάζει σε έναν βαθμό θα μπορούσα να το έχω αποφύγει. Ωστόσο, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν έμενα ανεπηρέαστη από τα σχόλια που γίνονταν αλλά και όσα συνέβαιναν σε κοινωνικό επίπεδο. Όταν καλούμουν να διαχειριστώ σκληρά κοινωνικά θέματα, κι η εκπομπή δεν ήταν κατά τη γνώμη μου δομημένη με τέτοιο τρόπο για να τα αγγίξει, ένιωθα ότι ο κόσμος είχε ανάγκη να παρακολουθήσει μια εκπομπή με καθαρόαιμο χαρακτήρα. Ως τηλεθέατρια θα επέλεγα καθαρά ενημερωτικές εκπομπές για τέτοιας φύσεως θέματα. Όμως, από τη στιγμή που επιλεγόταν να υπάρχουν τέτοια θέματα, κι από τη στιγμή που δεν ήμασταν ανεπηρέαστοι από όσα συνέβαιναν, αυτό που με διαφοροποίησε ήταν ο ανθρώπινος τρόπος με τον οποίο τα προσέγγιζα. Ωστόσο, συναισθηματικά επηρεαζομουν. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να λειτουργήσω ως άτεγκτη παρουσιάστρια. Ήμουν η Ιωάννα που αν μου πεις κάτι δυσάρεστο το πρώτο πράγμα που θα σκεφτώ είναι να σε βοηθήσω. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να μιλάμε για όλα όλοι, όχι επειδή δεν έχω άποψη αλλά καλό είναι να σεβόμαστε ότι το τηλεοπτικό κοινό θέλει να ακούει ρεπορτάζ από τα οποία να προκύπτει κάτι.

«Έχω κάνει πολλές φορές τον παρατηρητή του εαυτού μου για να διορθώσω τα κακώς κείμενά μου και να εξελιχθώ»

-Το καταφέρατε εσείς στο «Love it» αυτό; Αποκόμισε ο τηλεθεατής πληροφορία;

Εννοείται. Δεν λέγαμε πράγματα τα οποία δεν ίσχυαν. Ήταν βασική αρχή. Η προσέγγιση ήταν πάντα από ανθρώπινη διάσταση. Εφόσον καλούμασταν να αγγίξουμε κάποια θέματα το κάναμε από την ανθρώπινη πλευρά, αλλά πάντοτε διασταυρωμένα. Ποτέ δεν είπαμε κάτι αδιασταύρωτο ή μη έγκυρο. Γιατί ας μη γελιόμαστε, ξέρουμε πολύ καλά που σε πολλές περιπτώσεις για να δημιουργηθεί μια είδηδη ή ένας ντόρος λέγονται πράγματα που όχι απλά δεν υφίστανται αλλά υπάρχει υπερβολή και ψέμα. Εγώ το ψέμα δεν το μπορώ στη ζωή μου και στη δουλειά μου, ειδικά όταν απευθύνεσαι στον τηλεθεατή με τον οποίο χτίζεις μια σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Από εκεί και πέρα είχα ένα εσωερικό μπλοκ για τα θέματα αυτά. Είμαι άνθρωπος που αγαπώ το φως, τη χαρά και θέλω να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου να λάμπουν. Άρα, φαινόταν ότι ήμουν σε μια συνθήκη όπου ήθελα να δώσω κάτι άλλο, να κάνω την υπέρβαση, αλλά δεν τολμούσα σεβόμενη τη βαρύτητα των καιρών. Δεν είμαι αποκομμένη από την κοινωνία, ήταν η επικαιρότητα τέτοια που έπρεπε να εναρμονιστούμε.

-Άρα, δεν ήταν καθαρά επιλογή σου να προβάλλεις τόσο ενημερωτικής και κοινωνικής φύσεως θέματα;

Ο σταθμός επέλεγε και αποφάσιζε για το ποια θέματα θα προβληθούν ή δεν θα προβληθούν. Έχω μάθει στη ζωή μου να εμπιστεύομαι και να ακούω τους μεγαλύτερους και τους πιο έμπειρους. Κυρίως τους πιο έμπειρους. Και να συμμορφώνομαι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ως επαγγελματίας στρατιώτης σε αυτό που θέλει ο σταθμός με τον οποίο συνεργάζομαι. Δεν έχω μάθει να κάνω του κεφαλιού μου. Στο τέλος της ημέρας, όμως, πολλά πράγματα από αυτά που έχουν επιλεγεί και υπηρετείς, γυρνάνε και ως μπούμερανγκ και χρεώνονται σε εσένα. Εκφέρω την άποψή μου, γι’ αυτό από ένα σημείο και μετά η εκπομπή άρχισε να αλλάζει. Άλλαξα κι εγώ.

-Είσαι ικανποιημένη με τον ΣΚΑΪ και τη συνεργασία σας ή έχεις στεναχωρεθεί;

Όχι, δεν στεναχωριέμαι. Είμαι ευγνώμων. Οι συνεργασίες κλείνουν. Θα ήταν κακό να πω ότι έχω κρατήσει κάτι αρνητικό.

-Στο φινάλε της εκπομπής μας έκλεισες το μάτι, λέγοντας ότι εσύ και το τηλεοπτικό κοινό θα τα ξαναπείτε. Πού λοιπόν Ιωάννα;

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χαθούμε. Δεν μου επιτρέπεται να πω. Σίγουρα έρχεται όμως μια πολύ ωραία περίοδος για εμένα. Όταν έρθει η στιγμή θα μάθετε. Μέσα σε αυτές τις δύο σεζόν έμαθα να μην προτρέχω. Ο χρόνος φέρνει απαντήσεις. Όταν την πατάς μαθαίνεις (γέλια).

Πάντως αν σε δω με τον Γιώργο Λιάγκα, όπως έχει γραφτεί, θα ήταν τεράστια έκπληξη.

Πολλά γράφονται. Αυτό το οποίο θα κάνω θα είναι μια πολύ συνειδητοποιημένη επιλογή.

Ψυχαγωγία θα κάνεις;

Θα δούμε (γέλια).

-Τι περιλαμβάνει το καλοκαίρι σου;

Έχω ανάγκη να πάω στη θάλασσα. Να δω ωραία μέρη και να κάνω εκδρομές για να ηρεμήσω. Αυτό έχω ανάγκη.

Η Ιωάννα Μαλέσκου στο instagram

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ