Η Σαρλίζ Θερόν έχει μιλήσει πολλές φορές για τη μέρα που τη στιγμάτισε: Για τη νύχτα που η μητέρα της, Gerda Maritz, πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της ηθοποιού.

Σε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό Town & Country, η βραβευμένη με Όσκαρ είπε πως η συγκεκριμένη στιγμή την ώθησε να δεσμευτεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. «Θα έλεγα το εξής: Είναι ένας απλός συσχετισμός που πρέπει να γίνει. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ πιο περίπλοκο από το να έχεις μόνο μια νύχτα τραύματος στη ζωή σου».

Τον Ιούνιο του 1991, ο πατέρας της Σαρλίζ, Τσαρλς, απείλησε μεθυσμένος την τότε 15χρονη Σαρλίζ και τη μητέρα της. «Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν θα έπρεπε να μπορεί να περπατήσει όταν μπήκε στο σπίτι με ένα όπλο», δήλωσε στο NPR τον Δεκέμβριο του 2019. «Η μαμά μου κι εγώ ήμασταν στο υπνοδωμάτιό μου κρατώντας την πόρτα, επειδή προσπαθούσε να τη σπρώξει». Η Θερόν συνέχισε: «Έτσι και οι δύο μας ακουμπούσαμε στην πόρτα από μέσα για να μην μπορέσει να περάσει. Έκανε ένα βήμα πίσω και απλά πυροβόλησε μέσα από την πόρτα τρεις φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε ποτέ, το οποίο είναι απλά ένα θαύμα».

Προκειμένου η μητέρα της να σώσει τον εαυτό της και την κόρη της, πυροβόλησε τον σύζυγό της, σκοτώνοντάς τον. Η μητέρα της δεν κατηγορήθηκε ποτέ, καθώς αποδείχτηκε πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Για τον πατέρας έχει πει: «Ήταν πολύ άρρωστος άνθρωπος – αλκοολικός. Τον ήξερα μόνο με έναν τρόπο, και αυτός ήταν ως αλκοολικό. Ήταν μια αρκετά απελπιστική κατάσταση. Η οικογένειά μας ήταν εγκλωβισμένη σε αυτή».

Στο πλαίσιο του ιδρύματός της, Charlize Theron Africa Outreach Project, η ηθοποιός συνδιοργάνωσε την πρωτοβουλία #TogetherForHer για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της βίας που προκαλεί πανδημία παγκοσμίως και στη Νότια Αφρική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ