«Νταντά αμέσου δράσεως» είχε μεταφραστεί στα ελληνικά η υπερδημοφιλής τηλεοπτική σειρά «The Nanny», με την ξεκαρδιστική Φραν Ντρέσερ στον ρόλο της Φραν Φάιν, της νταντάς που είχε αναλάβει τα τρία παιδιά του χήρου κροίσου Μάξγουελ Σέφιλντι.

Η Φραν Ντρέσερ σήμερα είναι 65 ετών και είναι η μαχητική Προέδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου ηθοποιών και δημιουργών που απασχολούνται στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο, SAG AFTRA. Το σωματείο, που αποτελείται από 160.000 ηθοποιούς, συστρατεύεται με τους σεναριογράφους και παραλύουν το Χόλιγουντ στη μεγαλύτερη απεργία από τη δεκαετία του 1960

Η ιστορική όπως χαρακτηρίζεται απεργία αναμένεται να παραλύσει κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ μεγάλοι αστέρες δηλώνουν «παρών».

Την τελευταία φορά που οι δύο μεγάλοι κλάδοι του Χόλιγουντ συντονίστηκαν μαζί σε απεργία ήταν τη δεκαετία του 1960.

Η ομιλία της Η Φραν Ντρέσερ έχει ήδη γίνει viral και προκάλεσε ρίγη ενθουσιασμού για τη μαχητικότητα και την τόλμη της.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή», είπε σε ομιλία της και καταφέρθηκε εναντίον των εργοδοτών που η απληστία τους, τους έχει απομακρύνει από τους δημιουργούς, χωρίς τους οποίους το Χόλιγουντ δεν υπάρχει.

Οι ηθοποιοί «περιθωριοποιούνται, δεν αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ντροπιάζονται» από ένα επιχειρηματικό μοντέλο που έχει αλλάξει δραστικά από το streaming και την τεχνητή νοημοσύνη.

«Τα μάτια του κόσμου και κυρίως τα μάτια των εργαζομένων είναι στραμμένα πάνω μας» είπε και πρόσθεσε:

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι σημαντικό, διότι αυτό που μας συμβαίνει συμβαίνει σε όλους τους τομείς της εργασίας, όταν οι εργοδότες θέτουν ως προτεραιότητά τους τη Wall Street και την απληστία και ξεχνούν αυτούς που κάνουν τη μηχανή να λειτουργεί», ανέφερε.

«Εμείς είμαστε τα θύματα εδώ. Είμαστε θύματα μιας πολύ άπληστης οντότητας. Έχω σοκαριστεί από τον τρόπο με τον οποίο μας συμπεριφέρονται άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, ειλικρινά, πόσο μακριά είμαστε σε τόσα πολλά πράγματα. Πώς επικαλούνται τη φτώχεια όταν σκορπούν χρήματα δεξιά και αριστερά, όταν δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στους διευθύνοντες συμβούλους τους. Είναι αηδιαστικό. Ντροπή τους. Στέκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Η οδηγία στα μέλη της Sag-Aftra ήταν να σταματήσουν κάθε εργασία που συνδέεται με παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων της παρουσίας σε κόκκινα χαλιά και της προώθησης της δουλειάς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απεργία αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην μεγαλύτερη βιομηχανία θεάματος του πλανήτη.

H Olivia Wilde διαδηλώνει στην Ν. Υόρκη
Ο Mark Ruffalo διαδηλώνει στην Ν. Υόρκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ