Η 21η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού και αρκετοί αναγνωρίσιμοι Έλληνες έγιναν αρχαιοελληνικά αγάλματα για χάρη φωτογράφισης.

Η Μαρία Κορινθίου, ο Λεωνίδας Κακούρης, ο Τάσος Νούσιας, ο Γιάννης Αϊβάζης, η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Ρένος Ρώτας και αρκετοί ακόμη, μεταμορφώθηκαν σε αγάλματα και προωθούν τη δράση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα, η φωτογράφιση έγινε για το περιοδικό koitamagazine, και οι προαναφερθέντες ήταν άκρως εντυπωσιακοί, ενώ το όλο Project αποτελεί «μια ενέργεια που σκοπό έχει να αφυπνίσει, να συγκινήσει και κατά κύριο λόγο να ενημερώσει όχι μόνο το λαό της Ελλάδος αλλά και κράτη- έθνη, ότι η σπουδαιότητα και η ταυτότητα κάθε χώρας βρίσκεται στο σύνολο των πνευματικών αξιών, των καλλιτεχνικών επιδόσεων και επιτευγμάτων του ανθρώπου στις τέχνες, στη θρησκεία, στους θεσμούς, στα έθιμα» σύμφωνα με το περιοδικό.

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτσιμού Κορινθίου

«Το μήνυμα “#SetMeFreeCampaign” είναι μία δυνατή έκκληση για την επιστροφή πολιτισμικών μνημείων στους τόπους που γεννήθηκαν. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή. H Αρχιεπισκοπή Αθηνών στέλνει ένα παγκόσμιο μήνυμα. Τα πολιτιστικά μνημεία δεν είναι ούτε λάφυρα, ούτε άψυχες πέτρες. Είναι ζωή, ιστορία, ο πολιτισμός κάθε λαού και δεν υπάρχει κανένα νόημα να κρατιούνται σε προθήκες μουσείων για φωτογραφίες ή επίδειξη δύναμης. Ήρθε η ώρα, κατέληξε, να διορθωθούν λάθη που έγιναν σε άλλες εποχές αρκεί να ακούσομε τη φωνή τους που μας λέει “Ελευθέρωσε Με”», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Τα πολιτιστικά αγαθά ανήκουν πρωτίστως και κυρίως στον φυσικό τους χώρο και στο λαό που τα δημιούργησε. Τόσο η αφαίρεσή τους, όσο και η συνεχιζόμενη κατακράτησή τους στερείται οποιασδήποτε ηθικής και νομικής νομιμοποιητικής βάσεως. Είναι ανήθικη, καταχρηστική και παράνομη. Το αίτημα, λοιπόν, για επιστροφή είναι πρωτίστως ηθικό και νομικό, αποτελεί δε αξίωση των Πανελλήνων, των Φιλελλήνων, αλλά και όλων των ανθρώπων που σέβονται την πολιτιστική κληρονομιά και τα πολιτιστικά αγαθά των λαών και αντιτίθενται στην κλοπή, βίαιη αφαίρεση και μεταφορά τους σε ξένες χώρες, πρακτικές αποικιοκρατικού τύπου», υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της “Αποστολής” κύριος Δήμτσας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

https://www.instagram.com/p/CO7w-FlliLe/

https://www.instagram.com/p/CO7vYeQFyww/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – #SetMeFreeCampaign για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ