Για τη γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε η Κατερίνα Χέλμη, βυθίζοντας σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου πέθανε σε ηλικία 83 ετών, ενώ τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε -το πρωί της Κυριακής του Πάσχα- ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

«Λίγο πριν τη Ανάσταση έφυγε από κοντά μας ή σημαντική και σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου μας Κατερίνα Χέλμη… Σπάνιος άνθρωπος, ευγενικός και κυρία σε όλα. Αρχόντισσα. Πως να ξεχάσουμε τις ερμηνείες της!!! Αυτό το “φαρμακωθώ” που με τόσο πόνο ψυχής το είπε στην σπουδαία ταινία “Τα κόκκινα φανάρια” μένει για πάντα στις ψυχές μας… Κοντά στους νέους πάντα, εξαιρετική δασκάλα, πάντα με το πλατύ χαμόγελο της εξέφραζε την αγάπη της για μας…

Στην τελευταία πρεμιέρα της ταινίας μας “Η ζωγραφιά του Θεού” στο Ideal ήταν συγκινημένη… Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε στην τέχνη μας αγαπημένη μας “κυρία” Κατερίνα Χέλμη… Καλό ταξίδι…», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Κατερίνα Χέλμη έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα από ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη της εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς» αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι «Τα κόκκινα φανάρια», όπου είπε την ατάκα «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ». Υπήρξε, επίσης, η αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας».

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Έχει ασχοληθεί επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΜΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ