Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αναφέρθηκε στο ότι το τελευταίο διάστημα έγινε στόχος κακόβουλων σχολίων, και ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν έχει προσπαθήσει να συκαλύψει κάποιο περιστατικό κακοποιηικής συμπεριφοράς.

«Οι πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα γίνονται εν κρυπτώ… Με κανέναν από τους ανθρώπους αυτούς δεν κάναμε παρέα μιας καθημερινότητας. αλλά και πάλι δε μπορείς να γνωρίζεις τι κάνει ο άλλος όταν γυρίζει σπίτι του… Γνωρίζω γιατί υπάρχει αυτή η επίθεση στο πρόσωπό μου και δεν έχει να κάνει μόνο με τη φιλική και επαγγελματική μου σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι απολύτως ψευδές. Δεν έχω ουδέποτε συμμετάσχει ή άνθρωπος από το περιβάλλον μου, έστω και στο παραμικρό, σε καμία προσπάθεια συγκάλυψης κανενός από τα γεγονότα που ακούμε όλον αυτόν τον καιρό και κανενός από αυτά τα πρόσωπα. Δεν είναι η δουλειά μου και δεν έχω λόγο να το κάνω. Όπως τα θύματα και οι άνθρωποι που καταγγέλλουν έχουν το θάρρος και τη γενναιότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, έτσι και οι άνθρωποι που καταγγέλλονται, για οτιδήποτε καταγγέλλονται, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να βρουν το θάρρος και τη δύναμη να υπερασπιστούν εκείνοι προσωπικά τον εαυτό τους».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μπροστά μου δεν έχει συμβεί ένα περιστατικό κάποιου τύπου τέτοιας παρενόχλησης και βίας. Αν είχε συμβεί το οτιδήποτε, λόγω της φύσης μου θα είχα πάρει θέση… Έχω σχέση φιλική με όλους τους ανθρώπους που ακούμε να βγαίνουν προς τα έξω, έχω σχέσεις φιλικές το λιγότερο. Από φιλικές και πάνω. Με τους περισσότερους από τους καταγγελλόμενους και τους καταγγέλλοντες έχω σχέσεις».

«Είναι απολύτως θεμιτή η αγωνία του κόσμου που λέει “μα καλά δεν ήξεραν”; Eγώ προσωπικά για κάποιες ιστορίες δεν έπεσα από τα σύννεφα, έπεσα όμως για κάποιες άλλες”», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Μου έτυχε περίπτωση μιας συμπεριφοράς κακοποιητικής -όχι σεξουαλικού χαρακτήρα- σε φιλικό μου πρόσωπο… Ζήτησα να παρέμβω, αλλά μου είπε το φιλικό μου πρόσωπο να μην το κάνω… Δε πρόκειται να αποκρύψω τίποτα… Έχουμε δυο είδους συμπεριφορές. Έχουμε κακοποιητικές συμπεριφορές που συμβαίνουν στα πλαίσια της πρόβας και έχουν να κάνουν με λεκτική και ψυχική βία. Το άλλο είδος έχει να κάνει με κακοποιητικές συμπεριφορές γενετήσιου τύπου. Το ένα κομμάτι είναι κάτι που μπορεί κανείς να το νιώσει σε μια πρόβα… Το άλλο κομμάτι που έχει να κάνει με παρενοχλήσεις σεξουαλικού χαρακτήρα γίνεται πάντα εν κρυπτώ, Δεν τα κάνουμε παρουσία τρίτου, στο φως του ήλιου ούτε καν εν γνώσει των πιο κοντινών μας».

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δεν μπόρεσε να κρύψει την συναισθηματική του ένταση και δεν συγκράτησε τα δάκρυά του, όταν αναφέρθηκε στα κακόβουλα μηνύματα που έχει λάβει, στα οποία του γράφουν «να πάθεις τον καρκίνο».Παράλληλα, αποσαφήνισε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει το πόστο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου και πως δεν του έχει γίνει κάποια τέτοια πρόταση.

«Για κανένα άνθρωπο δεν είναι ευχάριστο να του γράφουν “να πάθεις τον καρκίνο”. Γιατί έχω να σας πω και κάτι άλλο, που με κάνει και απορώ… Όταν ανοίγει μια συζήτηση για τις κακοποιητικές συμπεριφορές, μια πολύ σοβαρή συζήτηση, και ο τρόπος ο οποίος το αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος, υπερασπιζόμενος αυτή τη σπουδαία κίνηση, είναι κακοποιώντας με τέτοιες φράσεις ανθρώπους ανωνύμως στα κοινωνικά δίκτυα, τι ακριβώς έχει καταλάβει για το τι σημαίνει κακοποίηση; Πώς μπορεί να μιλήσει ένας άνθρωπος για κακοποίηση και να τον πιστέψω ότι το εννοεί, όταν την ίδια στιγμή μπορεί να κάθεται και να μιλάει άσχημα για κάποιον, γιατί αυτό είναι θεμιτό, αλλά όταν γράφει “να πάθεις τον καρκίνο σκρόφα”, Αυτό δεν μπορώ να το διατυπώσω στον χειρότερο εχθρό μου. Και θέλω να σας εξηγήσω πως δεν είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει στον δημόσιο διάλογο για κανένα».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ