Ο Kurt Cobain έδωσε τέλος στη ζωή του στις 5 Απριλίου του 1994, χρησιμοποιώντας ένα όπλο και αφού είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ο θάνατος του διάσημου τραγουδιστή είχε προκαλέσει σοκ στους θαυμαστές του, ενώ είχε βρεθεί και ένα σημείωμά του, όπου έγραφε: «Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο… Εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει και το FBI προχώρησε στην δημοσιοποίηση επιστολών και αρχείων που αφορούν στον θάνατό του

Kurt Cobain

Οι θαυμαστές του φαίνεται να μην μπορούν να συμφιλιωθούν με τον θάνατό του, με αποτέλεσμα να έχουν γράψει επιστολές προς το FBI, ζητώντας την απόδοση της Δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της αλήθειας.

«Αγαπητέ ενδιαφερόμενε, πιστεύω ότι μπορεί να έχει διαπραχθεί μεγάλη αδικία στην περίπτωση του Kurt Cobain. Η επίσημη ιστορία από το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ είναι ότι αφαίρεσε τη ζωή του, ωστόσο υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αντιφάσεις σε αυτό» γράφει ένας ανώνυμος αποστολέας στο email που στάλθηκε στο FBI το 2017, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει διαπραχθεί μεγάλη αδικία στην περίπτωση του Kurt Cobain. Η επίσημη ιστορία από το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ είναι ότι πήρε τη ζωή του, ωστόσο υπάρχουν πολλές αναπάντητες ερωτήσεις και ασυνέπειες με αυτό. Αισθάνομαι ότι οι πληροφορίες έχουν αγνοηθεί και καταστείλει αρκετά καιρό από την αστυνομία του Σιάτλ και τα μέσα ενημέρωσης. Σας γράφω με την ελπίδα για τη βοήθειά σας να πιέσετε για επανεξέταση του θανάτου του κ. Cobain. Εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα ήθελε να δει τις ασυνέπειες γύρω από τον θάνατο να ξεκαθαρίζονται μια για πάντα. Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι μια αδικία αυτού του είδους μπορεί να επιτραπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες», σύμφωνα με το E! News.

Παράλληλα, υπάρχει μια επιστολή από το 2006 που κάνει λόγο για δολοφονία, με τον αποστολέα να τονίζει ότι ο δολοφόνος ενδέχεται να είναι ακόμη έξω και να δρα. Ακόμη μια επιστολή, η οποία εστάλη το 2007 αναφέρει: «Αγαπητοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, σας γράφω για τον λόγο ότι, θέλω μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη και για άλλους που αγαπούσαν αυτόν τον άνθρωπο όσο και εγώ. Αυτός ο άντρας ήταν ο Kurt Cobain, που ανήκε σε μια μπάντα που ονομάζεται Nirvana και έχει γίνει αποδεκτή η αλήθεια ότι αυτοκτόνησε».

Kurt Cobain

Η θέση του FBI για τον Kurt Cobain

Το FBI απαντά και αναφέρει: «Κατανοούμε την ανησυχία σας ότι ο κ. Cobain μπορεί να ήταν θύμα ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, οι περισσότερες έρευνες για ανθρωποκτονίες εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των κρατικών και τοπικών αρχών. Προκειμένου το FBI να ξεκινήσει έρευνα για τυχόν παράπονα που λαμβάνουμε, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα για να αποδειχθεί ότι έχει σημειωθεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου εντός της ερευνητικής μας δικαιοδοσίας. Με βάση τις πληροφορίες που παρείχατε, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε οποιαδήποτε παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου εντός της δικαιοδοσίας διερεύνησης του FBI. Επομένως, δεν είμαστε σε θέση να προβούμε σε οποιαδήποτε διερευνητική ενέργεια σε αυτήν την περίπτωση», σύμφωνα με το Rolling Stones.

Να αναφέρουμε ότι ο Τομ Γκραντ, πρώην αναπληρωτής του Σερίφη και ιδιωτικός ανακριτής, δεν συμφωνεί με το ότι αυτοκτόνησε και βρήκε «μια σειρά αντιφάσεων που αφορούν και στο υποτιθέμενο σημείωμα αυτοκτονίας».

Διαβάστε επίσης

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ