Μαίρη Συνατσάκη: «Δεν θα μπορούσα να μοιραστώ έναν τόσο δύσκολο ρόλο σαν αυτό της γονεϊκότητας με έναν άνθρωπο που δεν θα συμφωνούσαμε»

Η παρουσιάστρια και influencer, Μαίρη Συνατσάκη, επέστρεψε στο κανάλι της στο YouTube και με αφορμή τα περιστατικά κακοποίησης και τις γυναικοκτονίες που ήρθαν στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες, μίλησε για την κόρη της και τις προσπάθειες που κάνει προκειμένου να της δώσει ένα καλό παράδειγμα.

Μαίρη Συνατσάκη: «Δεν θα μπορούσα να μοιραστώ έναν τόσο δύσκολο ρόλο σαν αυτό της γονεϊκότητας με έναν άνθρωπο που δεν θα συμφωνούσαμε»

Η Μαίρη Συνατσάκη επαίνεσε πρώτα απ’ όλα τον Ίαν Στρατή, για τον οποίον είπε: «Ο μπαμπάς της Ολίβιας είναι φεμινιστής και αυτό σαν παράδειγμα είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να δώσω στην κόρη μου και δεν θα μπορούσα να μοιραστώ έναν τόσο δύσκολο ρόλο σαν αυτό της γονεικότητας με έναν άνθρωπο που δεν θα συμφωνούσαμε σε τόσο βασικά πράγματα. Οι θέσεις του είναι τέτοιες που θεωρούν εντελώς ίσα τα φύλα. Δεν είναι μόνο στα λόγια. Η Ολίβια θα δει τον μπαμπά της να πλένει τα πιάτα και θα δει εμένα με τρομερή χαρά και ικανοποίηση να βιδώνω την ντουλάπα. Θα το δει, δεν θα το ακούσει μόνο.

Το περιβάλλον της είναι ένα τέτοιο περιβάλλον. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ πολύ κοντά της, αντίστοιχα είναι τέτοιοι άνθρωποι. Αν έρθει κάποιος απομακρυσμένος συγγενής, έχω μάθει πως θα μιλάω μπροστά της και θα στηρίζω τις φεμινιστικές μου ιδέες γιατί αυτό θα είναι το σωστότερο παράδειγμα για εκείνη».

Στη συνέχεια, η Μαίρη Συνατσάκη αναφέρθηκε στον διαχωρισμό των φύλων που επιβάλλει η αγορά και στα έμφυλα στερεότυπα εν γένει: «Μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν ξεκίνησα να αγοράζω ρούχα για την μικρή – αυτό έγινε όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος – που έμπαινα σε sites και έπρεπε να αγοράσω ρούχα για το βρεφάκι και είχε κατηγορία στα βρεφικά αγόρια και κορίτσια.

Γιατί αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή ύπαρξης ενός ατόμου πρέπει να φορτιστεί αυτό με συγκεκριμένα χρώματα, συγκεκριμένες εικόνες, όχι δεν το καταλαβαίνω καθόλου! Ήθελα να έχει και φορμάκια με δεινόσαυρους και αμαξάκια και έμπαινα στα αγορίστικα. Αυτός ο διαχωρισμός σε τόση μικρή ηλικία…».

Η Youtuber, τόνισε τέλος, την αξία της συναίνεσης και των ορίων: «Τα κοριτσάκια αποτυπώνονται σαν πράα, γλυκά κοριτσάκια. Επίσης μαθαίνουμε στην κόρη μας την έννοια της συναίνεσης. Το Stop. Δεν θέλω να αγκαλιαστώ, δεν μου αρέσει αυτό. Το σώμα και η ύπαρξη της δεν είναι διαθέσιμα για όλους, έτσι χωρίς τη δική της συναίνεση. Από τώρα ξέρει αν θέλει να της δίνουμε αγκαλιά ή φιλί».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με τη Μαίρη Συνατσάκη να «πατάσσει την πατριαρχία»:

Πηγή: Youtube

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ