Ματαιώνεται η συνεργασία του Μάρκου Σεφερλή με τις «Θεατρικές Σκηνές», που επρόκειτο να υποδυθεί τον «ψευτοθόδωρο» στην παράσταση «Ζητείται Ψεύτης». Η Κατερίνα Γκαγκάκη, η συμβούλος επικοινωνίας των «Θεατρικών Σκηνών», αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρωινό», το παρασκήνιο που οδήγησε στη ματαίωση της συνεργασίας του διάσημου ηθοποιού και της παραγωγού εταιρίας. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Μάρκος Σεφερλής απαίτησε να εμφανίζεται μόνος του στην αφίσα της παράστασης, παρά το προσύμφωνο που είχε υπογράψει, όπως επίσης και διαφορετική αμοιβή για εγγύηση. Τέλος, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Κατερίνα Γκαγκάκη, ενώ ο Μάρκος Σεφερλής είχε συμφωνήσει να μην ανεβάσει άλλη παράσταση στο θέατρο «Περοκέ», το διάστημα που θα παιζόταν το «Ζητήται Ψεύτης», τελικά άλλαξε τα δεδομένα. Ζήτησε να ανεβάσει και άλλη παράσταση παράλληλα, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

«Η συμφωνία από όσο ξέρω και από όσο μπόρεσα να δω ήταν πολύ συγκεκριμένη. Υπήρξαν κάποια προσύμφωνα με τους ηθοποιούς, τα οποία είχαν τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι περίπου την 1η Αυγούστου έγινε ένα ραντεβού που ζητήθηκαν διαφορετικά δεδομένα, παρά το προσύμφωνο. Ήταν κυρίως οικονομικά και αφορούσαν στοιχεία εγγύησης και αφορούσαν και την επικοινωνία, που μέχρι τότε δεν υπήρχε, γιατί ήταν μια πρόταση δική μου σιγά σιγά να “χτίσουμε” επικοινωνιακά κάτι. Το ξέρετε πολύ καλά πώς ”χτίζω” αυτά τα πράγματα. Προφανέστατα όλα αυτά άλλαξαν από τον κύριο Σεφερλή. Είναι δεδομένο αυτό, τι το συζητάμε; Συμφώνησε στην πρόταση και μάλιστα υπερθεμάτισε να κρατηθεί και λίγο μακριά κάποιους μήνες από το θέατρο, δηλαδή το φθινόπωρο αυτό μέχρι τον Φεβρουάριο, ώστε να αλλάξουμε την εικόνα του και να έρθουμε με μια καινούργια προσδοκία για αυτό που θα παίξει. Συμφώνησε απόλυτα και αμέσως μετά υπήρξαν κάποια νέα ζητούμενα οικονομικά τα οποία έγιναν και δεκτά μάλιστα», ανέφερε η Κατερίνα Γκαγκάκη.

«Τα καινούργια δεδομένα του Αυγούστου, που αφορούσαν κάποιες εγγυητικές οικονομικές κινήσεις, έγιναν δεκτά. Αμέσως μετά προχωρήσαμε σε φωτογράφιση και εκεί ξεκίνησε μια ιστορία λίγο περίεργη, η οποία αφορούσε τη μαρκίζα, μιας και το υλικό για τις φωτογραφίες που τις έχω στη διάθεσή μου, είναι βεβαίως μια σύνθεση όλων των πρωταγωνιστών, αλλά δεν έγιναν δεκτές. Και το πιο βασικό είναι ένα νέο δεδομένο που έλεγε ότι θα γίνουν 40 παραστάσεις μέσα στα Χριστούγεννα στο θέατρό του, ενώ είχε αναφέρει πως θα έκανε μέσα στα Χριστούγεννα μία παράσταση παιδική, το οποίο και επιτρέψαμε. Αυτό ερχόταν σε άμεση αντίθεση σε αυτό που είχαμε πει μέχρι τότε για να αλλάξουμε την εικόνα του. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο δεν συμφώνησε κανείς με κανένα. Τα νέα δεδομένα ήταν τρία. Πρώτο ότι θα γίνει κανονική παράσταση (στο θέατρό του) το οποίο επικοινωνιακά εγώ μπορώ να σου πω ότι είναι τερατώδες, όπως το κρίνω εγώ. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει θέμα μαρκίζας και μάλιστα εγγράφως». Και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι πολύ συγκεκριμένο, μιας και μιλάμε για το “Παλλάς”, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανένα άλλο θέατρο. Οι μαρκίζες έχουν συγκεκριμένη υφή, χαρακτήρα και αισθητική. Η αλήθεια είναι ότι η πρόθεση δεν ήταν να προτάσσονταν το όνομα του πρωταγωνιστή αλλά το έργο, ο δημιουργός κ.ο.κ. Υπάρχει ξεκάθαρο ζητούμενο στις φωτογραφίες και τη μαρκίζα να είναι ένα το πρόσωπο. Και πέρα από αυτό υπήρξε και ένα άλλο οικονομικό ζητούμενο, το οποίο ήταν η προκαταβολή των εγγυητικών ποσών. Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, μιας και δεν γνωρίζω το κομμάτι το οικονομικό. Οι ειδήμονες όμως είπαν ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στα θεατρικά δεδομένα. Αυτό ήταν το ζητούμενο για να μπουν οι τελικές υπογραφές».

Μάλιστα, η Κατερίνα Γκαγκάκη ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει κανενός είδους νομική διαμάχη μεταξύ των «Θεατρικών Σκηνών» και του Μάρκου Σεφερλή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ