Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκε θέμα που αφορά στη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα της Άννας Κανδύλη, ο αείμνηστος μουσικοσυνθέτης άφησε πέντε διαθήκες, η πρώτη το 2011 και η τελευταία το 2021, με τη μια να συμπληρώνει την άλλη.

Όσον αφορά στον Νίκο Κουρή, ο Μίκης Θεοδωράκης τον αναφέρει ως «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» και τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του, ενώ προτρέπει τους δικούς του να του επιτρέψουν να συνεχίσει να το κάνει.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, λοιπόν, δεν αναφέρει σε κανένα σημείο ότι ο Νίκος Κουρής είναι γιος του. Όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία του, το σπίτι που έμενε απέναντι από την Ακρόπολη, επιθυμεί να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ίδρυμα.

Σήμερα, μέσα από το “Happy Day” o συνήγορος της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτσακοπουλος διευκρίνισε τι σημαίνει η αναφορά στον Νίκο Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του αλλά και τι σημαίνει η παρένθεση “Θεοδωράκης” που υπάρχει δίπλα στο επίθετό του. Μάλιστα, έκανε λόγο για οχτώ διαθήκες εν τέλει.

«Το όνομα Θεοδωράκης όπως και ο Θοδωρακισμός, η έννοιά του που αναλύει σε άλλη σελίδα της διαθήκης του, σημαίνει όλοι αυτοί που είναι ταγμένοι να διαδώσουν, να υπηρετήσουν να μείνει το έργο του ζωντανό. Όσον αφορά στο θέμα “Θεοδωράκης” είναι σε παρένθεση. Η ερμηνεία μου στηρίζεται σε πολλά γεγονότα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε ότι είναι Θεοδωρακιστές και υπογράφουν ως “Θεοδωράκης”. Δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του γιατί μέσα στη διαθήκη, που είναι λεπτομερής, είναι οκτώ οι διαθήκες, τρεις τις έχει αποσύρει αλλά είναι το ίδιο με τις άλλες, είναι οι βελτιώσεις… Οι βασικές είναι του 2017 και του 2011. Σε αυτές τις δυο αναφέρει ρητά:  “τα δυο μου παιδιά και τα πέντε μου εγγόνια” και κάνει μνεία σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι μόνο ο Νίκος Κουρής που τον στηρίζουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ