Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις της για την απώλεια του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη.

Μέσα από το instagram που διατηρεί διηγήθηκε μια ιστορία από την επίσκεψή της στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη και παράλληλα -αποχαιρετώντας τον 96χρονο δημιουργό- υπογράμμισε ότι «το ανάστημά του και η μεγάλη του αγκαλιά» είναι αυτά που θα λείψουν σε μεγάλο βαθμό.

«Η σκέψη του αγαπημένου μας Μίκη δεν έχει φύγει λεπτό από το μυαλό μου. Κοιτώ ξανά και ξανά τις κοινές μας φωτογραφίες και θυμάμαι κάθε στιγμή που είχα την ευλογία να βρεθώ δίπλα του. Πιο έντονα έρχεται στο μυαλό μου η επίσκεψή μου στο σπίτι του, στη σκιά της Ακρόπολης, τον Μάιο του 2017.

Με είχε καλέσει γιατί ήθελε να μου προσφέρει όλα του τα βιβλία υπογεγραμμένα από τον ίδιο και μια σειρά δίσκων με την μουσική του. Θέλοντας να του προσφέρω και εγώ κάτι από την πλευρά μου, του πήγα ως δώρο μια κομψή κουβερτούλα. Άνοιξε το δώρο μου, το κοίταξε και γελώντας μου είπε: “Μαριάννα, αυτή η κουβέρτα δεν φτάνει να καλύψει ούτε τα μισά μου πόδια!”. Την επόμενη ημέρα, φρόντισα να βρω και να του πάω την μεγαλύτερη κουβέρτα της αγοράς. Αυτό το περιστατικό και το γέλιο του Μίκη έρχονται ξανά και ξανά στο μυαλό μου από εχθές. Το ανάστημα του Μίκη και η μεγάλη του αγκαλιά που χώραγε μέσα της μια ολόκληρη χώρα είναι αυτα που θα λειψουν περισσότερο τώρα που εκείνος δεν είναι πια κοντά μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ