Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται δεύτερη μέρα στην Μητρόπολη Αθηνών και πλήθος κόσμου σπεύδει για να τον αποχαιρετήσει.

Μεγάλοι και μικροί κρατώντας τριαντάφυλλα στα χέρια, περιμένουν υπομονετικά να μπουν στον Ιερό Ναό για να προσκηνήσουν τη σορό του μουσικοσυνθέτη.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα βρίσκεται και αύριο στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ την Πέμπτη στις 07.30 θα φτάσει με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας.

Μετά την δικαστική απόφαση ότι η κηδεία του θα γίνει στον τόπο καταγωγής του, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί μέχρι την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων.

Μίκης Θεοδωράκης: Την Πέμπτη η σορός του στην Κρήτη

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης (09.09.2021) με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης, θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 12:00.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια. Στις 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ