Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης κοινοποίησε την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε αποστείλει στον τότε δήμαρχο της πόλης, Μανώλη Σκουλάκη και μέσω της οποίας ζητούσε να γίνει η ταφή του στον Γαλατά Χανίων, παρά τη διαφωνία της οικογένειάς του.

Ο αείμνηστος μουσικοσυνθέτης είχε ξεκαθαρισει πως επιθυμεί να ταφεί στη γενέτειρά του, με τον πατέρα του και τον αδερφό του να έχουν επίσης ταφεί εκεί, και είχε καταστήσει σαφές ότι θέλει να γίνει πράξη η επιθυμία του παρά την οποιαδήποτε αντίθεση.

Mάλιστα, ο τωρινός Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης έγραψε στα social media που διατηρεί: «Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη, στην οικογένεια και τους οικείους του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστοποιήθηκε σήμερα η επιστολή, την οποία έχει λάβει ο Δήμος Χανίων στις 5/2/2013 και απευθύνεται στον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη. Η επιστολή αυτή δημοσιοποιείται και περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την επιθυμία, που είχε σχετικά με τον τόπο τέλεσης της ταφής του».

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είνα ακόμη γνωστό που πρόκειται να είναι η τελευταία κατοικία του 96χρονου Μίκη Θεοδωράκη, καθώς η οικογένεια επιθυμεί το Βραχάτι Κορινθίας, μέρος στο οποίο υπάρχει και η εξοχική κατοικία τους.

Παράλληλα. η απόφασή του Μονομελούς Πρωτοδικείου απαγορεύει με προσωρινή διαταγή οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του, ενώ θα ακολουθήσουν και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε συζήτηση την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έφυγε σε ηλικία 96 ετών από τη ζωή με την οικογένειά του να έρχεται αντιμέτωπη με έναν ανείπωτο πόνο.

Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από την Τρίτη 7/07 έως την Πέμπτη 8/09 στη Μητρόπολη Αθηνών και η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 15:00.

Η επιστολή που είχε αποστείλει ο Μίκης Θεοδωράκης και δημοσίευσε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ