Στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στον κινηματογράφο Ολύμπιον βρέθηκε η Monica Bellucci για την Απονομή Χρυσού Αλέξανδρου. Η Ιταλίδα ηθοποιός βραβεύτηκε για την προσφορά της στο κινηματογράφο.

Το κοινό την καταχειροκρότησε και η ίδια ευχαρίστησε άπαντες, ενώ κατά την άφιξή της ο κόσμος την απαθανάτιζε ασταμάτητα.

«Ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ το φανταστικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Νιώθω μεγάλη τιμή που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στην τεράστια καλλιτέχνη Μαρία Κάλλας, που έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», ανέφερε η Monica Bellucci.

Monica Bellucci

«Ευχαριστώ πολύ», είπε στα ελληνικά. Μετά τη βράβευση της, προβλήθηκε η «Μαλένα» του Tζουζέπε Τορνατόρε μία από τις ταινίες που την καθιέρωσαν στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

«Συναντηθήκαμε το απόγευμα της Πέμπτης με την Μόνικα Μπελούτσι, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με αφορμή την ταινία της για την Μαρία Κάλλας. Παράλληλα, τιμήθηκε από το Φεστιβάλ με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» για την συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Με την σπουδαία Ιταλίδα ηθοποιό συζητήσαμε όχι μόνο για την ταινία αλλά και για τον θεσμό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για το οποίο συμφωνήσαμε ότι κάνει εξαιρετική δουλειά με εξωστρέφεια και ποιότητα αποτελώντας ένα σημαντικό όπλο στην εικόνα της πόλης και στην πολιτιστική της ταυτότητα. Η Μόνικα Μπελούτσι επανέλαβε ότι αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα και ότι την επισκέπτεται συχνά. Την προσκάλεσα να επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας και να της δείξω τις κρυμμένες ομορφιές της Ελλάδας», ανέφερε σε ανάρτηση η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση με τον Μίνω Μάτσα.

Monica Bellucci-Απόστολος Τζιτζικώστας

Βούλα Πατουλίδου
Τόνια Σωτηροπούλου
Μίνως Μάτσας-Όλγα Κεφαλογιάννη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ MONICA BELLUCCI,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ