Ναταλία Λιονάκη: Χειροτονήθηκε μοναχή με το όνομα Φεβρωνία στην Κένυα το 2017

Η Ναταλία Λιονάκη έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό το 2002 μέσα από την καθημερινή σειρά του MEGA «Φιλοδοξίες» και με τις συμμετοχές της σε σειρές όπως «Η ώρα η καλή» και «Βέρα στο δεξί».

Το 2009, εφτά χρόνια μετά την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να διαλέξει τον δρόμο του μοναχισμού.

Η απόφαση της αυτή δεν είχε γίνει κατανοητή από την οικογένεια της και το θέμα είχε φιλοξενηθεί στις εκπομπές εκείνης της εποχής.

Η μητέρα της είχε δηλώσει τότε: «Η Ναταλία δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία. Φορούσε ένα σταυρό, όπως φοράμε όλοι, πίστευε με το δικό της τρόπο, και ως εκεί. Τον τελευταίο καιρό, κάποια “φίλη” της, την είχε συστήσει σε ένα πνευματικό, ο οποίος ήταν φανερό πως την επηρέαζε. Είχε γεμίσει όλο το δωμάτιο εικόνες, γονάτιζε μπροστά τους και προσευχόταν όλο το βράδυ».

Ένα χρόνο αργότερα, το 2010 και μετά την πίεση της οικογένειας της η Ναταλία Λιονάκη εγκαταλείπει το μοναστήρι που βρισκόταν τότε και επιστρέφει για λίγο στο πατρικό της στο Παγκράτι και από εκεί πάει με την μητέρα της στο εξοχικό τους στο Αλεποχώρι.

Όμως η επιστροφή στον μοναχισμό δεν αργεί!

Σήμερα 15 χρόνια μετά η ηθοποιός που την αποκαλούν πλέον μοναχή Φεβρωνία, βρίσκεται πλέον στην περιοχή Κισούμου της Κένυας και ο επίσκοπος Μάρκος έδωσε πληροφορίες για τη ζωή της, στην εκπομπή «Το Πρωινό».

«Έχει χρόνια που βρίσκεται εκεί η μοναχή Φεβρωνία, μαζί με άλλες μοναχές, επί μακαριστού προκατόχου μου. Ξέρω μόνο ότι υπάρχει, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το ιστορικό της. Τώρα με τις μοναχές που είναι εκεί, μας βοηθούν στο έργο μας. Φτιάχνουν το μοναστήρι».

Ο επίσκοπος διέψευσε πληροφορίες που ήθελαν τη Ναταλία Λιονάκη να πουλάει κομποσχοίνια στην Ελλάδα. «Η ζωή τους είναι εκεί. Όταν αφιερώνεται κάποιος στο έργο της εκκλησίας, παραμένει στο μοναστήρι του, εκτός αν για κάποια επείγουσα δουλειά χρειαστεί να πάει στο εξωτερικό.

Οι τρεις μοναχές που έχουμε είναι ευτυχισμένες, χαρούμενες, γιατί ζουν τον Χριστό. Δεν θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για τη συγκεκριμένη μοναχή. Μπορώ να μιλήσω γενικά για όλες. Επιβιώνουν, όπως είπα, την Ορθοδοξία, την προσευχή. Εξάλλου η ζωή τους είναι ησυχαστική».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ CELEBRITIES,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ