Μια νέα βιογραφία με τίτλο «Jackie: Public, Private, Secret» από τον συγγραφέα διασημοτήτων J. Randy Taraborrelli έρχεται να φέρει νέες αποκαλύψεις για τη θρυλική ζωή της Τζάκι Κένεντι Ωνάση.

«Πολλά από τα βιβλία για την Τζάκι έχουν να κάνουν με τη λάμψη και τη φήμη της. Εγώ ήθελα να γράψω για την ανθρώπινη πλευρά της», δήλωσε στο PEOPLE ο συγγραφέας.

Ανάμεσα σε αυτά που αποκαλύπτονται είναι μια ιστορία με το δεύτερο σύζυγό της, Αριστοτέλη Ωνάση. Σύμφωνα με το συγγραφέα τη νύχτα της κηδείας του JFK, ο Αριστοτέλης Ωνάσης πέρασε τη νύχτα στον Λευκό Οίκο.

Εκείνη την εποχή, ο Ωνάσης έβγαινε με την αδελφή της Τζάκι, τη Λι. Αλλά σύμφωνα με τον Taraborrelli, μετά τη δολοφονία, «τηλεφώνησε στην Τζάκι και είπε ότι βρισκόταν στην πόλη για την κηδεία και έμενε σε ένα ξενοδοχείο. Και η Τζάκι ένιωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον καλέσει στον Λευκό Οίκο».

Ο Ωνάσης έμεινε στην κατοικία ενός μέλους του προσωπικού του Λευκού Οίκου – μια λεπτομέρεια που άφησε τη Λι «ταραγμένη», όπως λέει ο Taraborrelli. Αγωνία που επιβεβαιώθηκε αφού ο Ωνάσης έβαλε σκοπό της ζωής του να παντρευτεί τη διασημότερη γυναίκα του κόσμου εκείνης της εποχής, τη χήρα του JFK.

Η Λι περιγράφει τον Ωνάση ως “μαγνητική προσωπικότητα, αρχοντική φιγούρα που έδειχνε και διεκδικούσε την προσοχή, πάντα με ένα πούρο στο χέρι. Ερωτηθείσα αν ήθελε τότε να παντρευτεί τον Ωνάση, απάντησε “Ποια δε θα ήθελε;”.

Ο Ωνάσης πάντως εκείνο το βράδυ δεν παρέστη στην κηδεία. Παρέμεινε στον Λευκό Οίκο, από όπου ακόμη και οι υπηρέτες είχαν φύγει για να παρακολουθήσουν την τελετή.

Το ίδιο βράδυ πάντως, μετά την τελετή, ο συγγραφέας αποκαλύπτει πως σύμφωνα με δύο πηγές, ο Ωνάσης «εθεάθη να χτυπά την πόρτα της Τζάκι». Δεν έμεινε ωστόσο παραπάνω από μία ώρα και σύμφωνα με τον συγγραφέα «δεν μπορώ να φανταστώ τη θλίψη που περνούσε η Τζάκι. Δεν νομίζω ότι συνέβη κάτι μεταξύ τους εκείνη τη στιγμή».

Πάντως παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 1968 και ο γάμος τους έληξε όταν με τον θάνατο του Ωνάση, τον Μάρτιο του 1975.

Μετά το θάνατό του, η Τζάκι φαίνεται να βρισκόταν σε σχέση με τον Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, ένα σύντομο ειδύλλιο που έληξε όταν ο σκηνοθέτης του «Ζορμπά» της είπε ότι ήθελε να σταματήσει να εργάζεται.

Αρχικά, ο Κακογιάννης είχε φιλική σχέση με τον Ωνάση, αν και οι δυο τους ήρθαν σε σύγκρουση. Η Τζάκι προσπάθησε να διορθώσει τη σχέση τους.

«Όταν ο Ωνάσης βρισκόταν στο νεκροκρέβατο, η Τζάκι ήθελε ο Μιχάλης και ο Άρης να συμφιλιωθούν», λέει η Taraborrelli. «Έτσι ζήτησε από τον Μιχάλη να πάει στον Ωνάση, στο νεκροκρέβατό του, και να συμφιλιωθεί μαζί του. Και έτσι έγινε».

Μετά το θάνατο του Ωνάση, η Τζάκι μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Κακογιάννη, ρωτώντας: «Τι θα γινόταν αν εσύ κι εγώ βρισκόμασταν μαζί;».

Σύφωνα με το συγγραφέα ο Κακογιάννης της θύμιζε τον Ωνάση «επειδή της θύμιζε τον Ωνάση».

Στη συνέχεια, η Τζάκι έλαβε μια πρόταση να εργαστεί στον εκδοτικό οίκο Viking Press, όπου θα έβγαζε 200 δολάρια την εβδομάδα. Ο Κακογιάννης – σοκαρισμένος που θα δεχόταν ένα τόσο ταπεινό μισθό προσφορά, ενώ είχε κληρονομήσει εκατομμύρια από τον Ωνάση – της είπε: «Οι Ελληνίδες δεν δουλεύουν και δεν θέλω να δουλέψεις. Πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτή τη δουλειά και σε μένα».

Σύμφωνα με τον Taraborrelli, η Τζάκι εκμυστηρεύτηκε στην αδελφή του Ωνάση, την Άρτεμις, ότι η επιλογή, για εκείνη, ήταν εύκολη. «Όταν ένας άντρας σε βάζει να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτόν και σε κάτι άλλο και εσύ επιλέγεις αυτόν, έχεις πρόβλημα», είπε.

Σημειώνεται ότι έφυγε από την ζωή το 2010, σε ηλικία 91 ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ