Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 30 Ιανουαρίου, από την ημέρα που ο Νίκος Κούρκουλος έφυγε από τη ζωή. Η Η κόρη του, Εριέττα Κούρκουλου με αφορμή την σημερινή ημέρα, μοιράστηκε μία φωτογραφία του σε story της στο Instagram που συνόδευσε με τα εξής λόγια: «Πάντα και πάντοτε», έγραψε.

Στο στιγμιότυπο, η Εριέττα φαίνεται στην παιδική της ηλικία να αγκαλιάζει τον πατέρα της.

Γεννημένος στις 5 Δεκεμβρίου του ’34, στην Αθήνα, ο Νίκος Κούρκουλος, ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και από σύμπτωση πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στο πλευρό του Μάνου Κατράκη, από την οποία αποφοίτησε το 1958.

Το 1994, ο Νίκος Κούρκουλος, επέστρεψε στο Εθνικό ως καλλιτεχνικός διευθυντής, στη θέση όπου παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του. Ήταν εκείνος που οραματίστηκε και δημιούργησε το Παιδικό Στέκι, την Πειραματική Σκηνή, τον Άδειο Χώρο, το Εργαστήρι Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας, τη Διεθνή Σκηνή και τη Θερινή Ακαδημία Θεάτρου, ενώ αναβάθμισε δραστικά τη Δραματική Σχολή του Εθνικού.


Το 2001 ο ηθοποιός διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο στο ρινοφάρυγγα. Παρά τα προβλήματα υγείας, συνέχιζε να αγωνίζεται για το Εθνικό Θέατρο. Απεβίωσε στις 30 Ιανουαρίου 2007 και κηδεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2007 από το νεκροταφείο Ζωγράφου, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Νίκος Κούρκουλος: Ο τελευταίος σταρ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ