Ήταν από τις ειδήσεις που προκάλεσαν πολλών ειδών σχόλια όταν στις αρχές του φετινού καλοκαιριού ότι ο Άκης Πετρετζίκης έκλεισε τα τρία εστιατόρια που διατηρούσε με την επωνυμία «Kitchen Lab», στο κέντρο της Αθήνας, στη Γλυφάδα αλλά και το πρώτο, στην Αγία Παρασκευή.

Γι’ αυτήν την απόφασή του αλλά και τα μελλοντικά επιχειρηματικά του σχέδια μίλησε στην Ναταλία Γερμανού, όταν βρέθηκε το Σάββατο 11/11, καλεσμένος στην  εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha.

«Τα μαγαζιά είναι ένα από τα ποδαράκια της επιχείρησης. Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα κομμάτια. Δεν ήθελα ούτε να βγω να το παίξω προφήτης πριν από έναν χρόνο και να πω ότι η κατάσταση δυσκολεύει και αυτή τη στιγμή πειραματίζεται πάρα πολύ η αγορά πάνω σε επιχειρήσεις κι εγώ δεν μπορώ να το αντέξω αυτό. Όταν κάνεις ένα πλάνο πάνω σε μία επιχείρηση και πεις ότι την έχω στήσει με κάποια συγκεκριμένα δεδομένα, όταν βλέπεις ότι όλα τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μήνα με μία απόφαση κάποιου, αυτό το πράγμα σε φοβίζει. Λες ότι εγώ δεν μπορώ να έχω 150 ανθρώπους στον αέρα και αύριο να μην ξέρω τι να κάνω. Οπότε πολύ οργανωμένα, όσο ήταν καλά η επιχείρηση, τους ενημερώσαμε όλους για να γίνει προσεκτικά. Είπα ότι όταν πια ευδοκιμήσουν ξανά οι συνθήκες θα ανοίξουμε ξανά. Είναι πολύ προβληματική η κατάσταση εκεί έξω και επειδή έχω άλλα 15.000 πράγματα στο μυαλό μου, έφτασα σε ένα σημείο το 80-90% της ενέργειάς μου να το τρώω στα μαγαζιά, προσπαθώντας να προσαρμοστώ στις καινούριες συνθήκες που κάθε μέρα άλλαζαν. Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Βγήκαν όλοι και είπαν ότι ο Άκης χρεοκόπησε, αυτό μου έκανε περισσότερη ζημιά. Τα μαγαζιά πάντα υπάρχουν στο πλάνο μου, θέλω να έχω, απλά αυτό που επικοινωνήθηκε εκείνη τη στιγμή εμένα μου έκανε ζημιά σε όλη την επιχείρηση. Όλο το προσωπικό φοβήθηκε», ανέφερε αρχικά.

«Ξεκίνησα όλη την επιχείρηση μου από το σαλόνι μου και οι δύο πρώτοι εργαζόμενοι δούλευαν στο σαλόνι μου για 2 – 3 χρόνια. Δεν είχα επιχείρηση. Οπότε αναπτύχθηκα αλλά όλα τα κομμάτια, δηλαδή παραγωγές, Youtube, περιοδικά, βιβλία, e-shop και όλα αυτά με έκαναν να βρεθώ να έχω πάρα πολλά κτίρια που συνεργάζονταν μεταξύ τους αλλά και δεν μπορούσαν να συνεργαστούν. Οπότε είπα να μαζευτώ και να τα βάλω όλα σε ένα. Θα τα κάνω πάλι από την αρχή, θα ξεκινήσω από το μηδέν να κάνω τα στούντιο όπως πραγματικά πρέπει να τα έχω. Γιατί αυτή τη στιγμή στην Αγία Παρασκευή, ο τρόπος με τον οποίο γίνονται όλα είναι όπως νόμιζα ότι ήταν ο σωστός. Τώρα που έχω μάθει ποιος είναι ο σωστός, θέλω να το κάνω με τον σωστό τρόπο. Οπότε χτίζουμε τα καινούργια μας γραφεία από την αρχή για να κάνω ακριβώς τον χώρο έτσι όπως θέλω να τον κάνω», προσέθεσε ο Άκης Πετρετζίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ