Με ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο πολυμήχανος Νίκος Αλιάγας ανακοίνωσε τα εγκαίνια της νέας φωτογραφικής του έκθεσης με τίτλο «Regards Vénitiens» (Τα βενετσιάνικα βλέμματα) στη Βενετία. Ο διεθνούς φήμης παρουσιαστής και ταλαντούχος φωτογράφος Νίκος Αλιάγας ταξίδεψε στα βενετσιάνικα σοκάκια συναντώντας τους κατοίκους της πόλης, που πάντα προσπαθούν να αποφύγουν τους φακούς των τουριστών.

O ίδιος αναζητά με τον φακό του την ιδιαίτερη καθημερινότητα και τη μοναδική θέα της Βενετίας και των στενών της, επιτρέποντας στις εικόνες να αφηγηθούν τις ιστορίες όσων ζουν σε αυτά τα μέρη και τα «ζωντανεύουν».

Οι φωτογραφίες του Αλιάγα είναι αυστηρά ασπρόμαυρες ενώ σ’ αυτές, ο καλλιτέχνης εξερευνά τις αντιθέσεις, τον backlight φωτισμό και την κίνηση σε καρέ που απεικονίζουν τις ευθείες και καμπύλες γραμμές ενός προσώπου ή τη γωνία ενός στενού.

Η έκθεση του Έλληνα φωτογράφου Νίκου Αλιάγα που καλύπτει περισσότερα από 400 τετραγωνικά μέτρα στο ισόγειο και στην αυλή του Palazzo Vendramin Grimani και θα διαρκέσει από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 2 Απριλίου 2023, σηματοδοτεί τα εγκαίνια του προγράμματος του Fondazione dell’Albero d’Oro 2023.

Ο Νίκος Αλιάγας μιλά για την έκθεση φωτογραφίας του στη Βενετία

Στο βίντεο που ανέβασε, φαίνεται ο ίδιος να λέει χαρακτηριστικά: «Είμαι ο Νίκος Αλιάγας και σας περιμένω στη Βενετία για να μοιραστώ μαζί σας τις φωτογραφίες μου “Τα βενετσιάνικα βλέμματα” εδώ στη Fondazione dell’Albero d’Oro και όπως έλεγε η γιαγιά μου όταν μιλούσαμε για την Ιταλία και τη Βενετία, “Una racca, una faccia”, grazie mille».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ