Την έμπρακτη στήριξή του στις εργαζόμενες μητέρες έδειξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης που συναντήθηκε χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου με αυτοαπασχολούμενες και ελ. επαγγελματίες. Η συνάντηση έγινε μετά τη σημαντική πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για την κατάθεση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία προτείνεται η αναπροσαρμογή του επιδόματος μητρότητας των μη μισθωτών γυναικών στα επίπεδα των μισθωτών ασφαλισμένων.

Στη συζήτηση συμμετείχαν γυναίκες από πολλούς και διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, όπως δικηγόροι, οδοντίατροι, αγρότισσες και εργαζόμενες στον εμπορικό κλάδο. Μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που έχουν συναντήσει και χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ζητώντας να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. 

 Νίκος Ανδρουλάκης: Στηρίζει έμπρακτα τις χιλιάδες μητέρες που είναι ελ. επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι :« έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας στην κοινωνία, γνωρίζοντας ότι χιλιάδες μητέρες ελ. επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενες αναγκάζονται να επιστρέψουν στα γραφεία τους, στα καταστήματά τους. Καταθέσαμε, λοιπόν, τροπολογία ώστε να θεσμοθετηθεί ένα τετράμηνο επίδομα μητρότητας -όχι χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό- προκειμένου το παιδί να έχει κοντά του τη μητέρα του αυτούς τους κρίσιμους πρώτους μήνες».

Και πρόσθεσε: «Υπολειπόμαστε σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη σε θέματα που αφορούν στον ρόλο της γυναίκας ευρύτερα στην κοινωνία. Οφείλουμε να πάρουμε τις απαιτούμενες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρχει ένα πλαίσιο όπου η γυναίκα θα δημιουργεί, θα παράγει και, παράλληλα, θα υπάρχει σεβασμός στον ρόλο της ως μητέρας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ