Περισσότερα από πέντε χρόνια μετά τον χωρισμό τους, η αγωγή του Τζόνι Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση 50 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της πρώην συζύγου του βρίσκεται στο επίκεντρο. Στις εναρκτήριες δηλώσεις που κοινοποιήθηκαν στις 12 Απριλίου, οι δικηγόροι του Ντεπ υποστήριξαν ότι η Χερντ κατέστρεψε τη φήμη του ηθοποιού «επιλέγοντας να πει ψέματα γι ‘αυτόν για δικό της προσωπικό όφελος».

Το 2018, η Άμπερ Χερντ έγραψε ένα δοκίμιο για την Washington Post στο οποίο περιέγραψε τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση». Αν και το άρθρο δεν ανέφερε ποτέ τον Ντεπ ονομαστικά, οι δικηγόροι του ανέφεραν στα δικαστικά έγγραφα ότι το άρθρο της Άμπερ Χερντ ήταν μέρος μιας «επεξεργασμένης φάρσας».

Τζόνι Ντεπ

Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε επίσης στα δικαστικά έγγραφα ότι η Χερντ επινόησε την ιστορία της με την ελπίδα να δημιουργήσει «θετική δημοσιότητα» και να «προωθήσει την καριέρα της».

Μέρες πριν από την έναρξη της δίκης, η Χερντ έκανε μια σπάνια δήλωση στο Instagram ανακοινώνοντας ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο Τζόνι μου κάνει μήνυση για ένα άρθρο που έγραψα στην Washington Post, στο οποίο αφηγήθηκα την εμπειρία μου από τη βία και την ενδοοικογενειακή κακοποίηση», έγραψε στις 9 Απριλίου. «Έγραψα για το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες επειδή μιλούν ανοιχτά εναντίον των ανδρών. Εξακολουθώ να πληρώνω αυτό το τίμημα, αλλά ελπίζω ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση, μπορώ να προχωρήσω, όπως και ο Τζόνι».

Στις 13 Απριλίου, μηνύματα μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και του γείτονά του Ισαάκ Μπαρούχ αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο. «Ελπίζω ότι το σάπιο πτώμα της Άμπερ να αποσυντίθεται σε ένα πορτμπαγκάζ ενός honda civic», έγραφε το κείμενο του Ντεπ, σύμφωνα με βίντεο του δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε στο Twitter. Ο Μπαρούχ το αναγνώρισε ως πραγματικό, λέγοντας: «Ναι, γράφτηκε».

Κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων δηλώσεων, ο δικηγόρος της Χερντ ισχυρίστηκε ότι η πελάτης του υπέστη σεξουαλική βία από τα χέρια του Ντεπ. Υποστήριξε επίσης ότι η ηθοποιός υπέστη ενδοοικογενειακή κακοποίηση από τον Ντεπ που «έλαβε πολλές μορφές», συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, συναισθηματικής, λεκτικής και ψυχολογικής κακοποίησης. «Θα ακούσετε με τους πιο γραφικούς και φρικιαστικούς όρους για τη βία που υπέστη».

Ένας εκπρόσωπος του Τζόνι Ντεπ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας: «Αυτό ακολουθεί ένα μοτίβο των περίτεχνων, εσφαλμένων ισχυρισμών της που συνέχισαν να αλλάζουν και να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου με σκοπό την αξία σοκ στο Χόλιγουντ, την οποία η Άμπερ έχει κατακτήσει και χρησιμοποιήσει για να εκμεταλλευτεί ένα σοβαρό κοινωνικό κίνημα».

Μια θεραπεύτρια που συνεργάστηκε με το ζευγάρι, κατέθεσε στις 14 Απριλίου ότι επιδόθηκαν σε «αμοιβαία κακοποίηση».

«Νόμιζα ότι ήταν καλά ελεγχόμενος», είπε σύμφωνα με το Variety όταν συζητούσε για τους προηγούμενους συνεργάτες του Ντεπ. «Με την κα Χερντ, πυροδοτήθηκε. Ασχολήθηκαν με αυτό που είδα ως αμοιβαία κακοποίηση». Η θεραπεύτρια είδε το ζευγάρι πολλές φορές μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2015, και κατέθεσε ότι ο Ντεπ αρνήθηκε ότι ήταν βίαιος. «Τον αγαπούσε. Την αγαπούσε. Πίστευε ότι δεν ήταν ανόητη. Ήξερε ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν υγιές».

Ο επί χρόνια γιατρός του Ντεπ έκανε μια κατάθεση που προβλήθηκε στο δικαστήριο στις 18 Απριλίου. Στην κατάθεση, που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο θυμήθηκε ότι περιέθαλψε τον ηθοποιό μετά την αποκοπή του δακτύλου του.

Δήλωσε ότι δεν ήξερε πώς τραυματίστηκε ο Ντεπ τον Μάρτιο του 2015 όταν καθάρισε την πληγή του ηθοποιού στην Αυστραλία. Ο Ντεπ είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι η Χερντ «του πέταξε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι βότκας» και ότι το μπουκάλι χτύπησε στον πάγκο όπου είχε το χέρι του και έκανε το δάχτυλό του να σπάσει. «Έπρεπε να κάνω τρεις χειρουργικές επεμβάσεις για να επαναφέρω το δάχτυλό μου και κόλλησα MRSA τρεις φορές», είπε ο Ντεπ το 2019 στην πρώτη του δήλωση ως μέρος της αγωγής του για συκοφαντική δυσφήμιση 50 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της. «Φοβόμουν ότι θα έχανα το δάχτυλό μου, το χέρι και τη ζωή μου». Ο γιατρός κατέθεσε επίσης ότι ο ηθοποιός είπε στον γιατρό του ER ότι είχε κόψει το δάχτυλό του με ένα μαχαίρι.

Στις 19 Απριλίου, ο Τζόνι Ντεπ πήρε θέση και εξήγησε: «Ένιωσα ευθύνη μου να υπερασπιστώ όχι μόνο τον εαυτό μου στην περίπτωσή μου, αλλά και τα παιδιά μου που τότε ήταν 14 και 16. Ήταν στο γυμνάσιο και σκέφτηκα ότι ήταν διαβολικό τα παιδιά μου να πρέπει να πάνε σχολείο και να τους πλησιάσουν οι φίλοι τους ή οι άνθρωποι στο σχολείο με το περίφημο εξώφυλλο του περιοδικού People με τη Μις Χερντ με μια σκούρα μελανιά στο πρόσωπό της». Το εξώφυλλο, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, περιείχε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον φίλο της Χερντ της ηθοποιού εμφανώς τραυματισμένη.

Ο Τζόνι Ντεπ συνέχισε λέγοντας ότι ποτέ δεν έφτασε στο σημείο να χτυπήσει τη Χερντ «με κανέναν τρόπο» ούτε έχει χτυπήσει ποτέ καμία γυναίκα στη ζωή του.

«Έχουν περάσει έξι χρόνια δοκιμασιών», είπε ο Ντεπ στο δικαστήριο. «Είναι πραγματικά παράξενο όταν μια μέρα είσαι η Σταχτοπούτα να το πω έτσι, και το σημείο μηδέν έξι δευτερόλεπτα είσαι ο Κουασιμόδος. Και δεν το άξιζα αυτό, ούτε τα παιδιά μου, ούτε οι άνθρωποι που πίστευαν σε μένα όλα αυτά τα χρόνια Δεν ήθελα να πιστέψει κανείς ότι τους είχα κάνει λάθος ή ότι τους είπα ψέματα ή ότι ήμουν απατεώνας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ