Για τη γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε ο Σταμάτης Κόκοτας, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας, με τη οικογένειά του και τον γιο του Δημήτρη να μην φεύγει από το πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Γεννημένος στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937, είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας.

Ο καλλιτέχνης άφησε πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του. Το «Όνειρο απατηλό», το «γιε μου» και το «δελφίνι, δελφινάκι» είναι μερικά από το σπουδαία του τραγούδια που θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του, τις οποίες δεν αποχωρίστηκε ποτέ. Μάλιστα, πριν από κάποια χρόνια, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Σταμάτης Κόκοτας είχε αναφερθεί στον αστικό μύθο που ήθελε μεγάλη εταιρεία με ξυραφάκια να του προσφέρει ένα αστρονομικό ποσό για να τις ξυρίσει. «50 εκατομμύρια δραχμές ήταν πολλά λεφτά τότε. Είπα “Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα”» είχε αποκαλύψει.

Σταμάτης Κόκοτας
Ο Σταμάτης Κόκοτας με τον γιο του Δημήτρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ