Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πέτρος Φιλιππίδηςαφού απολογείται για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού σε βάρος τριών γυναικών του.

«Όπως καταλαβαίνεται είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962 αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρόνια. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα».

«Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο, πάντα είχα ένα κείμενο ένα ρόλο…», ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

Πρόεδρος: «Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή».

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπ@ρδ@λα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό για αυτές. Όχι μόνο γι αυτές. Για όλες τις γυναίκες…».

«Θα σας πω ένα περαστικό για να καταλάβετε τι είναι για μένα το θέατρο. Πιθανόν να καταλάβετε κάποια πράγματα για μένα. Έχουν μιλήσει άνθρωποι για μένα που δεν με ξέρουν. Με είπαν μ@λάκα, με είπαν βιαστή. Δεν είμαι βιαστής. Δεν έχω λόγο να είμαι. Με είπαν ελεεινό και τρισάθλιο. Τη θυμάμαι την κυρία αυτή. Ούτε που την είχα δει άλλη φορά στη ζωή μου. Είπε αυτή η κυρία… σε αυτή τη δίκη ο αέρας είναι λαλίστατος. Όλα έχουν ακουστεί στον αέρα! Δεν ειπώθηκε ποτέ ένα όνομα! Είπε λοιπόν ότι κυκλοφορούσε στο χώρο ότι είμαι ελεεινός και τρισάθλιος… Πλέον, δε θέλω να περάσω ούτε απ έξω από το θέατρο! Τελείωσα με αυτό το χώρο! Δε με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή! Η κ. Δροσάκη ήρθε και είπε ότι ξέρει και για άλλο βιασμό! Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν!

Μια καθηγήτρια μου στο σχολείο είχε διακρίνει το ταλέντο μου. Ήμουν ένα παιδί χαρούμενο, προσφιλές, έκανα αστεία με τις παρέες μου. Η καθηγήτρια αυτή πριν μερικές ημέρες μου έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης. Έτσι αποφάσισα να πάω στο θέατρο. Δεν είμαι παιδί του Πολυτεχνείου αλλά έζησα το Πολυτεχνείο. Ξέρω τι είναι όλο αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που πάλεψε για δικαιώματα των ανθρώπων, των φοιτητών, των μαθητών. Έχω φάει πολύ ξύλο σε άγριες εποχές».Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στον χαρακτήρα του και στα όσα του έχουν αποδώσει, λέγοντας: «Είμαι οξύθυμος; Όχι, δεν είμαι οξύθυμος. Όχι δεν έχω παίξει ξύλο, όπως παρουσιάζετε. Πάντα ήθελα το καλύτερο, όχι για μένα, για όλους. Το έχουν πει μόνοι τους οι ίδιοι γιατί είναι εύκολο. Ήρθαν κάποιοι άνθρωποι ελαφρά τη καρδία και μίλησαν για κακουργήματα … Δεν τους βγαίνει όμως …Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και είπε 15 διαφορετικές εκδοχές της γνωριμίας μας…. Είπε ότι ξέχασε τον πρώτο βιασμό. Πως το ξεχνάς αυτό; Και τα ακούω όλα αυτά αδιαμαρτύρητα. Ήρθε η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας και είπε απίστευτα πράγματα…».

Για την πρώτη καταγγέλλουσα

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ανέφερε ότι πήρε στο θέατρο την μητέρα της πρώτης γυναίκας που τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίησή της ως χάρη προς τον Σπύρο Μπιμπίλα. «Δεν την ήξερα και συνεργάστηκε και μαζί μου έξι χρόνια. Και έρχεται και λέει ότι της επεδείκνυα τα γεννητικά μου όργανα…. Και φέρνει τη κόρη της μετά να μου τη συστήσει και να την αναλάβω να τη πάω σε σχολή; Και είπα ναι βεβαίως …. Την πήγα σε σχολή. Τη θυμάμαι να πηγαινοέρχεται στα καμαρίνια (την πρώτη καταγγέλλουσα). Την έστειλα στη σχολή. Και είπα αν μπορεί να μη πληρώνει κιόλας, να κάνει κάτι με τα δίδακτρα. Εγώ έκανα τέσσερα μαθήματα στη σχολή… Πιθανόν αυτό το ενδιαφέρον να παρεξηγήθηκε από την πρώτη καταγγέλλουσα. Άρχισε να γίνεται αρκετά πιεστική. Προσπαθούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Ζήταγε να τη σηκώνω στο μάθημα (στη σχολή) μόνο εκείνη. Δεν μου άρεσε, την απέφευγα όσο μπορούσα και της έλεγα διακριτικά να μην το κάνει. Και μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις της στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγουμένου. Έρχονταν κάθε μέρα στο θέατρο «Μουσούρη». Μετά είχα ένα ατύχημα έσπασα τα πόδια μου, έμεινα δυο μήνες στο κρεβάτι. Είχε κλείσει το θέατρο. Είχε μια ενοχλητική παρουσία. Δεν είχε κανένα λόγο να είναι εκεί. Και από ότι ξέρω σε συναδέλφους απαντούσε με προκλητικότητα ότι είχε κάθε δικαίωμα να έρχεται για να βλέπει τη μητέρα της. Από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Κάποια στιγμή είπα ότι δεν θέλω να έρχονται ξένοι στο θέατρο αλλά συνέχισε να εμφανίζεται. Μετά υπήρξε η διακοπή λόγω του ατυχήματος ».

Για τη Μαριάννα Τουμασάτου

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε αναφορά και στην συνάδελφό του Μαριάννα Τουμασάτου. Ο ίδιος είπε πως είχε κακή συνεργασία μαζί της στο θέατρο. «Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί να μιλάνε για μένα; Γιατί μου το κάνουν αυτό; Δεν με ξέρουν. Τι λόγο είχε η κ. Τουμασάτου να βγει και να πει στην τηλεόραση ότι δεν «με ενδιαφέρουν οι παράπλευρες απώλειες». Άπιστος, υπήρξα βιαστής δεν υπήρξα. Ήμουν κύριος. Αν υπήρξσ νευρικός ναι, αν θύμωσα ναι. Δεν έβρισα. Το ξέρετε ότι δεν έχω βρίσει ποτέ ηθοποιό;… Ο γιος μου δούλεψε ως γκαρσόνι και από αυτά που έβγαζε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Είναι πολύ σκληρό. Οι μόνοι άνθρωποι που βοηθάγανε ήταν αυτοί στη κλούβα που με παίρνανε. Η φυλακή δεν είναι το κακό κρεβάτι ή το κλείδωμα. Η φυλακή σταματάει τη ζωή σου, σταματάει η καρδιά σου, τελειώνεις. Βλέπεις μπροστά σου το τέλος. Είσαι στο τέλος. Η γυναίκα αυτή στην οποία είμαι άπιστος έρχονταν στην Τρίπολη να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μας. Μας τελειώσανε τα χρήματα δεν έχουμε να φάμε. Δεν έχω δουλειά. Ποιος θα με πάρει;Εγώ δεν βίασα αυτό έχει αξία. Οι άνθρωποι αυτοί που λένε όλα αυτά που λένε τόσο εύκολα για εμένα, δολοφονούν ένα άνθρωπο χωρίς δεύτερη σκέψη. Ξέρουν τι λένε δεν τους ενδιαφέρουν οι παράπλευρες απώλειες. Έρχεται η κ. Παπούλια είχα άριστη σχέση μαζί της και με κατηγορεί. Μιλάγαμε για δουλειά μέχρι το 2019. Κανείς δεν ήρθε να μου πει τίποτα. Και αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχω δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πείτε εδώ σε λένε βιαστή και αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν» ανέφερε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ