Πέτρος Φιλιππίδης
«Βασιλιάς Ληρ» με σκηνοθέτη τον Νίκο Μαστοράκη

Είναι ένα από τα πλέον διάσημα εμβληματικά θεατρικά έργα. Ο «Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλιαμ Σέξπιρ κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στη λίστα μεγάλων ερμηνευτών και σκηνοθετών. Στον συγκεκριμένο ρόλο θα συναντήσουμε το 2021 και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά το Πάσχα, τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο καταξιωμένος και ιδιαίτερης υποκριτικής τεχνικής ηθοποιός, όπως αποκάλυψε σήμερα στο «Πρω1νό», ο Άρης Καβατζίκης, θα υποδυθεί τον έκπτωτο βασιλιά Ληρ με σκηνοθέτη τον ευρηματικό, Νίκο Μαστοράκη, ο οποίος έχει υπογράψει σκηνοθετικά πολύ μεγάλες θεατρικές επιτυχίες σε πολλές σκηνές, ανάμεσα τους, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης. Ήδη, για τον ρόλο της μιας από τις τρεις κόρες του Ληρ, έχει πει «ναι», η ταλαντούχα και βραβευμένη με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», Λένα Παπαληγούρα.


Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει μια μεγάλη βεντάλια ρεπερτορίου, καθώς συγκαταλέγεται στους ηθοποιούς που μπορούν και πατούν με την ίδια ευθυβολία τόσο στην κωμωδία όσο και στο δράμα. Άλλωστε, με τις sold out παραστάσεις το 2016 με τον «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και το 2018 με τον «Ηλίθιο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έβαλε ακόμη δυο ανεξίτηλες σφραγίδες στη μεγάλη γκάμα του ρεπερτορίου του.
Το θέμα της τραγωδίας είναι η απόφαση του βασιλιά Λήρ να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις θυγατέρες του, τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη και την Κορδέλια. Αυτή που θα τον πείσει για το μέγεθος της αγάπης της, θα πάρει το βασίλειο.

O σκηνοθέτης, Νίκος Μαστοράκης

 

Της Μαρένας Καδιγιαννοπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!