Στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο The 2night Show φιλοξενήθηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο ίδιος μίλησε για τη ζωή του, την πορεία του, το διαζύγιό του με την Τζένη Μπαλατσινού, αλλά και το νέο ιντερνετικό του παιδί, intronews.gr.

«Ο χωρισμός έφερε 100 άσχημα πράγματα και δύο τρία καλά. Και η οικονομική καταστροφή. Απαλλάχτηκα από μία σειρά από παρέες που δεν ήθελα να έχω -που τότε έκανα αναγκαστικά λόγω  θέσης- και το δεύτερο ήταν ότι τα παιδιά μου αναγκάστηκαν να δουλέψουν με την μία…Όταν είσαι σε μία τέτοια κατάσταση δημοσιότητας, είναι πάρα πολλές χλιδάτες παρέες που θέλουν τέτοιους ανθρώπους στην παρέα τους. Όχι, δεν ήρθαν άνθρωποι να μου δώσουν λεφτά. Εξατμιζόλ. Ένας φίλος μου μού καθάρισε τα δικηγορικά μου. Ο τζίρος της ΙΜΑΚΟ ήταν τότε 60 εκατομμύρια», ανέφερε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

«Οι κόρες μου ζουν και εργάζονται στην Αμερική. Η μία σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και η άλλη σε μια εφαρμογή της Silicon Valley. Ζουν μόνιμα εκεί με δικά τους λεφτά. Δούλευαν ακόμα και στις σπουδές τους, μη έχοντας λεφτά αναγκάστηκαν να το κάνουν και αυτό ήταν πολύ καλό. Έγινε η κρίση και έφυγαν πάρα πολλά παιδιά, η Ελλάδα έχασε μυαλά. Πού θα δούλευαν αν ήταν εδώ; Θα έπρεπε να βάλουμε κανένα μέσο για να πιάσουν μια δουλειά χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές. Εκεί οι δουλειές υπάρχουν, αν είσαι καλός θα πας μπροστά. Πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να είναι εκεί που μπορούν να αναπτυχθούν και να ανθίσουν επαγγελματικά όσο και αν μου λείπουν. Ήμουν εγώ και η μάνα τους που θέλαμε να τα διώξουμε, να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο», εξομολογήθηκε.

Πέτρος Κωστόπουλος

«Δεν είναι ανάγκη να σου δώσει κάποιος λεφτά αν χρειαστείς. Ήταν ένα τηλέφωνο ότι λυπάμαι για αυτό που έπαθες, αλλά δεν έχω κανένα παράπονο. Ανακουφίστηκα. Ποτέ δεν άφησα τις κανονικές παρέες που είχα από παλιά», σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Πέτρος Κωστόπουλος αναφέρθηκε και στην περίοδο όπου εργαζόταν στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Δούλεψα πέντε χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονικός σύμβουλος στη σοσιαλιστική ομάδα σε θέματα διεθνούς οικονομικής πολιτικής. Αυτό που μου έχει μείνει από το Ευρωκοινοβούλιο, δεν το εκτιμώ καθόλου. Δεν κάνουν τίποτα, οι αποφάσεις τους είναι συμβολικές… Τότε έκαναν μια απάτη που την κατάλαβα μετά. Για να καταλάβεις, εγώ έπαιρνα μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού και τετραπλάσιο των Ευρωβουλευτών. Έριχναν μια υπογραφή, αυτοί έπαιρναν λεφτά, νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα και έλεγαν ότι μένουν σε ξενοδοχείο. Δεν τους ήλεγχαν. Είναι περισσότερο μια αίθουσα δημοσίων σχέσεων παρά αποφάσεων», είπε.

«Γενικά δεν έχω μια εκτίμηση. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά δεν είναι αποφασιστικοί. Πιστεύω ότι από τότε έχει αλλάξει, αλλά κοιτάζοντας το αποφασιστικό κομμάτι, δεν έχει αλλάξει κάτι. Και τότε δεν πήγαιναν μαϊντανοί, δεύτεροι, τρίτοι όπως τα τελευταία χρόνια. Ήταν τότε ο Κύρκος, ο Τσάτσος, περάσανε κι άλλοι πολλοί μεγάλοι άνδρες της Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω. Βλέπω ανθρώπους που λειτουργούν διαφημιστικά, όπως ο Γεωργούλης», αποσαφήνισε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Σε άλλο σημείο, δήλωσε πως τού είχε προταθεί να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, με τον ίδιο να τονίζει: «Μου πρότειναν να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική αλλά δεν ήθελα. Σταμάτησα όταν ήμουν 32 χρονών και η απόφαση μου ήταν συνειδητή. Πίστευα ότι η ζωή εκεί ήταν βαρετή. Ήθελα η προσωπική μου ζωή να ήταν πιο χαρούμενη, δεν μου ταίριαζε το κλίμα. Δε μου πηγαίνει να ασχοληθώ. Έχω και το αθυρόστομο. Δε μου πάει. Θέλω να δουλεύω όλη την ώρα. Εγώ θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα και να κάνω γκασμά».

Ο Πέτρος Κωστόπουλος, όμως, μίλησε για το διάσημο περιοδικό “ΚΛΙΚ” αλλά και την τηλεόραση και τη φοιτητική ζωή στο Παρίσι: «Μου ανεβάζει την αδρεναλίνη η τηλεόραση. Αυτοί που παίζουν χαρτιά έχουν έλλειψη αδρεναλίνης λένε. Κόλλημα με τζόγο είχα όταν ήμουν φοιτητής. Κάθε μέρα έπαιζα πόκα… Μπορεί να φανεί λίγο μελό και σαν όλα αυτά που λένε όλοι στην τηλεόραση, είμαι υπερήφανος για τα παιδιά μου. Επαγγελματικά είμαι για αυτό που ξεκίνησα το 1997, το “ΚΛΙΚ”. Ήταν μια μεγάλη αλλαγή τότε. Υπήρχαν 4-5 περιοδικά που πάτησα πάνω. Ο Τερζόπουλος ήθελε να κάνει ένα μικρό περιοδικό που θα λεγόταν Snob και του λέω “Τι, Snob;”. Τότε διάβαζα περιοδικά, έκοψα σελίδες από διάφορα και έκανα ένα ολοκληρωμένο. Του το πήγα να το δει και μου είπε “πάμε”. Όταν δεν πήγαινε καλά το “ΚΛΙΚ”, στο τέταρτο τεύχος έβαλα μέσα ένα προφυλακτικό γιατί ήταν η εποχή του AIDS και τότε πήρε τα πάνω του. Καταλάθος έγινε!».

«Πήγα σπούδασα στο Παρίσι. Και ο γιος του ταξιτζή, έκλεβα από τα σούπερ μάρκετ για να φάω κρέας. Ο πατέρας μου δεν είχε να με βοηθήσει αλλά πέρασα υπέροχα γιατί ήμουν στο Παρίσι. Έβλεπα τον Σηκουάνα, την Παναγία των Παρισίων. Όποιος θέλει μπορεί να το κάνει. Δούλευα σε οικοδομή, σε ξενοδοχεία το καλοκαίρι, ταξιτζής στο Βόλο το βράδυ. Ντράπηκα μια μέρα γιατί όταν μια γκόμενά μου που της εμφανιζόμουν πλούσιος, με είδε σαν ταξιτζή», είπε επίσης.

«Δούλευα για τρία χρόνια ως Dj, όχι όμως στην Ίμπιζα που έλεγαν. Πέρασα μια καταθλιπτική περίοδο βαριά γιατί μου συνέβησαν όλα μαζί. Λένε οι ψυχολόγοι πώς αν σου κοπούν όλοι οι πυλώνες μαζί είσαι για τα “μπάζα”. Κατά διαστήματα έπαιρνα φαρμακευτική αγωγή και όταν ένιωθα καλά, τα σταματούσα. Πήρα τρεις διαφορετικές φορές στα δέκα χρόνια. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι καλά και έχω τόσες μέρες, αλλά είμαι καλά. Έχω βαρεθεί χιλιάδες πράγματα», σημείωσε.

Στο παρελθόν, ο Πέτρος Κωστόπουλος είχε ηγηθεί πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής στο MEGA, με τον ίδιο να αναφέρει: «Πρωινό δεν θα ξανάκανα. Αν έκανα, θα έκανα αυτό που έκανα παλιά ή ένα late night show γιατί και μπορείς να μιλήσεις σοβαρά και να κάνεις πλάκα. Έχουμε ανάγκη από χαμόγελο». Μάλιστα, τόνισε ότι θα τολμούσε ξανά να παρουσιάσει βραδινή εκπομπή, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν: «Θα έκανα ξανά late night. Το είχα ερωτευτεί, είναι η μόνη εκπομπή που θα ήθελα να ξανακάνω. Στο εξωτερικό πάνε όλοι οι πολιτικοί ενώ εδώ θα έτρωγαν “κράξιμο”. Για παράδειγμα, πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Νεφέλη Μεγκ και η κοπέλα έφαγε κράξιμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί».

Για την καθημερινότητά του, είπε: «Κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή θα δω το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Γενικά μου αρέσει το μπάσκετ της Euroleague. Θα ήθελα ο γιος μου να είναι στην ομάδα αυτή, λόγω ήθους. Κάνουν χαβαλέ, πετάνε την μπάλα. Κάθε οικογένεια θεωρώ ότι πρέπει να πάει το παιδί σε ομαδικό άθλημα. Επίσης, βλέπω συνέχεια ταινίες. Το Maestro μου άρεσε πολύ, ήταν καλοφτιαγμένο. Ειδήσεις αποφεύγω να τις δω γιατί μπορεί να μου φέρουν την κατάθλιψη».

Όσον αφορά την προσωπική ζωή του, ο Πέτρος Κωστόπουλος ξεκαθάρισε: «Στα προσωπικά μου είμαι καλά αλλά δεν έχω κάποια σχέση. Μετά το διαζύγιο ήθελα να έχω γρήγορες σχέσεις. Υπήρχαν διαστήματα που ερωτεύτηκα αλλά για πολλούς λόγους δεν έμεινε. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα. Μου αρέσει να τελειώνω τη δουλειά μου, να μαγειρεύω, να έρχεται ο γιος μου και είμαι μια χαρά».

.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ