Ο απολαυστικός ρόλος της Μάρμως στο «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, τον Οκτώβριο, η αναξιοκρατία και η «αυλή» στο χώρο του θεάτρου, ο ευτυχισμένος γάμος της, η υπέροχη σχέση με τα παιδιά και τα εγγόνια της, αλλά και τα ριάλιτι τα οποία θεωρεί ότι υποβιβάζουν τον πολιτισμό των Ελλήνων. Ειλικρινής και απολαυστική, η Πηνελόπη Πιτσούλη μιλά για όλα στον Γιάννη Βίτσα και το «7 ΜΕΡΕΣ TV».

 

Επιστρέφετε τηλεοπτικά, έπειτα από επτά χρόνια, με έναν ξεχωριστό κωμικό ρόλο στο «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» της ΕΡΤ1. Πέρασαν τόσα χρόνια;

Πραγματικά δεν τα μετράω. Χαίρομαι πολύ, γιατί επιστρέφω στην ΕΡΤ, η οποία για μένα αποτελεί έναν από τους πιο σοβαρούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με ένα καταπληκτικό κείμενο που υπογράφουν πέραν του γιου μου, Άγγελου Χασάπογλου, οι Βιβή Νικολοπούλου και Μαντώ Αρβανίτη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο εξαίρετος Ανδρέας Μορφονιός, ενώ έχω την τύχη να συνεργάζομαι με καταπληκτικούς συναδέλφους. Είναι διαλεχτοί ένας και ένας.

Μιλήστε μου για το ρόλο σας;

Υποδύομαι τη Μάρμω, τη σχιζοφρενή του χωριού… Δεν ξέρω αν πρέπει να σας την περιγράψω ως μάγισσα ή ως τρελή, ως δαιμονισμένη ή τελικά ως την πιο σοβαρή απ’ όλους… Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο χωριό. Τη φοβούνται και την υπολογίζουν όλοι.

Τι αγαπάτε εσείς σ’ αυτήν την ιδιαίτερη γυναίκα;

Την προσωπικότητά της. Λέει τα πράγματα με το όνομά τους και είναι δίκαιη. Βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Το ίδιο δίκαιη είστε και εσείς φαντάζομαι στη ζωή σας.

Ναι. Λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν χαμπαριάζω τίποτε.

Είναι εύκολο ή δύσκολο αυτό;

Πολλές φορές έχει τύχει να γίνω δυσάρεστη. Όταν όμως έχεις αξίες, δεν πρέπει να φοβάσαι κανέναν.

Έρχομαι στο γάμο σας με το σύζυγό σας, Γιώργο Χασάπογλου. Είμαστε πενήντα πέντε χρόνια μαζί.

Έχουμε περάσει τον μισό αιώνα κοινής ζωής. Παντρευτήκαμε με το καλημέρα σας. Με το χαίρω πολύ με ζήτησε σε γάμο. Θυμάμαι ότι μου είπε: «Με παντρεύεσαι», και του είπα: «Κατέβα από εκεί που είσαι να σε δω και θα σου πω». Εγώ δεν είχα κλείσει τα 18 όταν γνωριστήκαμε. Σε τρεις μήνες παντρευτήκαμε. Έχουμε δύο παιδιά, δύο υπέροχα πλάσματα, συγκροτημένα, συνειδητοποιημένα, τα οποία μας σέβονται και μας αγαπούν και πέντε υπέροχα εγγόνια τα οποία μας γεμίζουν ευτυχία. Τα παιδιά μου είναι τα λάφυρα της ζωής μου.

Τι κρατά ένα γάμο ζωντανό πενήντα πέντε χρόνια;

Το μυστικό είναι να είσαι ο καλύτερος φίλος του συντρόφου σου. Να λες σ’ εκείνον τα πάντα και να σου εμπιστεύεται επίσης τα πάντα…

Ηθοποιός με περγαμηνές, έχετε απογειώσει κάθε ρόλο που σας δόθηκε. Σας στενοχωρεί ότι δεν έχετε παίξει ποτέ μέχρι σήμερα στην Επίδαυρο;

Καθόλου. Είναι ένα άλλο κλιμάκιο αυτό, μια άλλη φατρία. Ξέρεις, δεν μου αρέσει να μιλάω άσχημα για το χώρο μου.

Αντιλαμβάνομαι ότι θεωρείτε ότι υπάρχει αναξιοκρατία.

Γενικά υπάρχει αναξιοκρατία στο χώρο μου. Δεν υπάρχει αξιοκρατία όχι μόνο για την Επίδαυρο, αλλά για το οτιδήποτε κάνεις. Υπάρχουν φατρίες, για να μην πω κλίκες. Κανακεύουν και γλείφουν ο ένας τον άλλον. Τους αρέσει να έχουν αυλή. Εγώ δεν ήθελα ποτέ να ανήκω σε καμία αυλή, ούτε και να έχω. Αγαπώ μέχρι και τον τελευταίο τεχνικό και την τελευταία ταξιθέτρια σ’ αυτήν τη δουλειά. Δεν έκανα ποτέ στη ζωή μου διακρίσεις. Όλοι όσοι δουλεύουμε χρειαζόμαστε στο θέατρο. Είμαστε όλοι απαραίτητοι.

Φέτος στην τηλεόραση κυριαρχούν το «Big Brother», το «Next top model».

Μη με συγχύζεις, σε παρακαλώ…

Σας ενοχλούν τα ριάλιτι;

Με ενοχλούν θανάσιμα. Βλέπω τώρα ένα αγόρι σε ένα τρέιλερ που κρατά ένα τριαντάφυλλο.

Μιλάτε για το «Bachelor»;

Δεν ξέρω πώς το λένε… Πες μου, σε παρακαλώ, τι κάνουν αυτά τα κορίτσια εκεί; Δεν έχουν αξιοπρέπεια; Δεν έχουν μάνα, πατέρα να τις μαζέψει; Είναι στο δρόμο ορφανά και πήγαν εκεί να βρουν απάγκιο; Αναρωτιέμαι, έχει κοινό αυτό το πρόγραμμα; Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Όλα τα ριάλιτι υποβιβάζουν τον πολιτισμό των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα στο “7 ΜΕΡΕΣ TV” που κυκλοφορεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ