Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει σκορπίσει θλίψη και ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι σκληρές εικόνες του πολέμου που κάνουν το γύρο του κόσμου, συγκινούν. Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από T Live και αναφέρει ότι η Ουκρανή τραγουδίστρια και νικήτρια της Eurovision Τζαμάλα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της για να αναζητήσει ένα ασφαλές καταφύγιο για την ίδια και τα παιδιά της. Κατάφερε να φτάσει στα σύνορα της Ρουμανίας και με τη βοήθεια συγγενών της κατάφερε να φτάσει μέχρι την Τουρκία όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Ο άντρας έμεινε πίσω στο Κίεβο για να πολεμήσει.

«Αυτό που συμβαίνει στο σπίτι μας δεν είναι απλά μία κρίση, ή μια στρατιωτική επιχείρηση, είναι ένας βίαιος, σκληρός, αιματηρός και άδικος πόλεμος. Ανεξάρτητα από το πόσες προειδοποιήσεις μπορεί να είχαμε ακούσει, ποτέ δε μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι θα είναι κάτι τόσο φρικτό, που θα μπορούσε να συμβεί στο κέντρο της Ευρώπης τον 21ο αιώνα. Στις 5 το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, η Ρωσία ξεκίνησε μία βάρβαρη επιδρομή στην Ουκρανία. Μετά την πρώτη σειρήνα αεροπορικής επιδρομής και την έκρηξη στο Κίεβο έτρεξα μαζί με τα παιδιά μου στο καταφύγιο», ανέφερε πριν λίγες ημέρες η Τζαμάλα στο «Πάμε Δανάη»

«Αντιμετώπισα μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις τις ζωής μου, να εγκαταλείψω το Κίεβο. Βρέθηκα στο τρεις φορές στο καταφύγιο εκείνη τη μέρα και μετά αποφάσισα να πάω στο Τσέρνομπιλ και μετά από εκεί στα σύνορα της Ρουμανίας. Ο άντρας μου βρίσκεται εκεί τώρα στην Ουκρανία και προστατεύει τη χώρα. Ο άντρας μου δημιούργησε μία εθελοντική ομάδα για να βοηθήσει τις γυναίκες και τα παιδιά»,

«Τώρα βρίσκομαι στην Κωνσταντινούπολη εδώ είναι το σπίτι της αδερφής μου, μένει εδώ. Όλοι οι συγγενείς μου, οι μουσικοί μου βρίσκονται στο Κίεβο, είναι τρομαγμένοι. μερικές φορές πεινάνε, δεν έχουν νερό ή ρεύμα, δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Όταν είδα το βίντεο από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας όπως το Χάρκοβο ή τη Μαριούπολη, τις έχουν βομβαρδίσει», είπε συγκλονισμένη σε βίντεο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ