Ο θάνατος του Κώστα Βουτσά  συγκλόνισε το πανελλήνιο, ενώ έπειτα ακολούθησε μια παραφιλολογία σχετικά με την περιουσία του.

Η κόρη του ηθοποιού, λοιπόν, Σάντρα Βουτσά βρέθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ξεκαθάρισε τα πράγματα, αποκαλύπτοντας τι ισχύει και τι όχι σχετικά με την κληρονομιά του.

«Με τα πνευματικά δικαιώματα δεν το έχουμε λύσει ακόμα. Όμως, θα πω κάτι. Στην Ελλάδα τη σύνταξη δεν την παίρνεις αμέσως. Άρα, εκ των πραγμάτων πέρασε πάρα πολύς καιρός μέχρι να καταφέρει η Αλίκη Κατσαβού να πάρει τη σύνταξη. Επίσης, δεν της έχει αφήσει καμία τεράστια περιουσία από πίσω κι αυτό αποδεικνύει ότι η Αλίκη δεν ήταν με τον πατέρα μου για τα λεφτά του τα ατελείωτα. Επίσης, για τα έργα τέχνης είχα κάνει μια αναφορά, επειδή έβλεπα τι θα συμβεί. Δεν υπήρχε περίπτωση αν αυτά ήταν στα χέρια της Αλίκης να έκανε κάτι τέτοιο. Η Αλίκη έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι σεβόταν τον πατέρα μου, ήταν μαζί γιατί τον αγαπούσε πολύ. Δεν ζούσαν μέσα στα πλούτη ούτε την έκανε πρωταγωνίστρια. Μάλιστα, είχε δύο παιδικούς θιάσους πριν γνωρίσει τον πατέρα της».

Παράλληλα, η Σάντρα Βουτσά τόνισε: «Θα μπω μπροστά για οτιδήποτε για τον Φοίβο. Δεν το συζητώ. Οφείλω να σεβαστώ πρώτα από όλα την επιθυμία και επιλογή που έκανε ο πατέρας μου να κάνει ένα παιδί. Δικαίωμά του ήταν. Δεν υπήρχε κάποιο σημάδι ότι θα πεθάνει. Οφείλω να σεβαστώ αυτήν την επιθυμία του και να σταθω δίπλα στον Φοίβο, γιατί ο Φοίβος δυστυχώς έχασε τον πατέρα του νωρίς».

 

Η Σάντρα Βουτσά σε αντιπαράθεση με τη Θεανώ Παπασπύρου

Σάντρα Βουτσά για Θεανώ Παπασπύρου

Ωστόσο, η Σάντρα Βουτσά είπε στην εφημερίδα espresso και στον Ηλία Μαραβέγια πως η συλλογή του πατέρα της από πίνακες διάσημων καλλιτεχνών, βρίσκονται εδώ και χρόνια στην οικία της Θεανώς Παπασπύρου, κι ότι αρνείται να τους δώσει, υποστηρίζοντας ότι είναι δικοί της.

«Πάντοτε έλεγε ότι ήθελε αυτή η συλλογή του να μοιραστεί στις τρεις κόρες του – σε εμένα, στη Νικολέττα και τη Θεοδώρα. Ο μικρός Φοίβος δεν υπήρχε ακόμα τότε, ούτε σαν ιδέα, αφού ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί ακόμη ούτε την Εύη Καραγιάννη. Το ότι ήθελε να μας μοιράσει τους πίνακες, δεν το έλεγε μόνο σε εμάς, αλλά και σε κουβέντες με φίλους και γνωστούς του-το έλεγε ακόμα και σε εκπομπές».

Οι πίνακες αποκτήθηκαν όσο ο Κώστας Βουτσάς ήταν παντρεμένος με τη Θεανώ Παπασπύρου κι εκείνη είχε προθυμοποιηθεί να τους φυλάξει μετά τον χωρισμό τους: «Αυτή ήταν υποτίθεται η συμφωνία. Άλλωστε, τα έργα τέχνης αποκτήθηκαν αποκλειστικά και μόνο με χρήματα του πατέρας μου. Η Θεανώ δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτό. Όταν, όμως,  μετά τον θάνατό του, της έκανα κρούση για το θέμα, υπήρξε από την πλευρά της μια απάντηση του στιλ “είναι δικά μου, δεν τα δίνω!”. Εγώ σιχαίνομαι τους θρασύδειλους, μου αρέσουν άνθρωποι που έχουν κότσια. Θα μπορούσε η κυρία Παπασπύρου να είχε πει πριν τον θάνατο του πατέρα μου “κοίταξε Κώστα, εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι πίνακες είναι δικοί μου και δεν θέλω να τους μοιράσω ή θέλω να τους μοιράσω μόνο στις δικές μου κόρες”. Αφού λοιπόν εκείνη μού έδωσε τελεσίγραφο κι εγώ προχωρώ αναλόγως».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί νομικά σε περίπτωση που δεν τα βρουν: «Εννοείται πως θα κάνω ό,τι χρειασεί για να πάρω αυτά που άφησε ο πατέρας μου. Διότι το πρώτο είναι αυτό: Πρόκειται για κάτι που μου άφησε ο πατέρας μου, και δεν έχει αυτή δικαίωμα να το κρατάει!».

Διαβάστε επίσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ