Το βράδυ της Δευτέρας, ο Σπύρος Πετρουλάκης παρουσίασε το βιβλίο του «Σασμός» που κυκλοφορεί από τις εκδόσις «Μίνωας», παρουσία φίλων, συνεργατών και θαυμαστών.

Η μεταφορά του βιβλίου στην μικρή οθόνη από τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία από την πρώτη κιόλας μέρα της προβολής του.

Την παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη παρουσίασε και προλόγισε η Ειρήνη Νικολοπούλου, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο πρωταγωνιστής της σειράς Δημήτρης Λάλος υπό τους ήχους της λύρας του Ανδρέα Φασάκη, ενώ ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε για τη γνωριμία του με τον συγγραφέα και την επιτυχία του «Σασμού», αφού έχει γράψει τους στίχους των τραγουδιών, ενώ ο Νίκος Τερζής την μουσική.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου ανέφερε: «’Οταν πρωτοδιάβασα τον Σασμό ήμουν σίγουρη ότι θα γίνει σίριαλ….Στο τέλος αυτό που πρέπει να μάθουμε στη ζωή μας είναι το σιάξιμο, είναι ο Σασμός, η συμφιλίωση, η αγάπη». Ο Σπύρος Πετρουλάκης που αποτελεί τον συγγραφέα δήλωσε: «Μέσα από τον Σασμό έμαθε ο κόσμος τι σημαίνει συμφιλίωση. Έμαθε όλη η Ελλάδα τι συμβαίνει όταν πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό που λέμε βεντέτα, έμαθε τη λέξη σασμός, που είναι η είναι συμφιλίωση κι όχι συμβιβασμός».

Ο Δημήτρης Ήμελλος (Αντώνης Φραγκιαδάκης) ανέφερε: «Αγαπάω την Κρήτη. Συνέβησαν συμπτώσεις που με οδήγησαν στο να συμμετάσχω στο σήριαλ. Είναι ένας τόπος στην Κρήτη, στον οποίο πάω τα τελευταία 8 χρόνια. Μέσα στο βιβλίο διαβάζω ότι ο Φραγκιαδάκης (ο ρόλος που υποδύεται στη σειρά) θέλει να πάει σε αυτό το μέρος για να τα ξεχάσει όλα. Κι έτσι μου γεννήθηκε η επιθυμία να κάνω αυτή η σειρά. Από κει ξεκίνησαν όλα…. Οι εξελίξεις στον Σασμό είναι υπηρεσιακά μυστικά τα οποία δεν μοιραζόμαστε με κανέναν… Ο κόσμος που με βλέπει στο δρόμο με… φοβάται! Μάλλον όλοι κάτι έχουν κάνει στη ζωή τους…  Αν βρεις το μέτρο πότε προηγείται η δουλειά και πότε η ζωή, θα γίνεις ευτυχισμένος. Κι εγώ έχω σκοπό να είμαι ευτυχισμένος», ενώ ο Στάθης Μαντζώρος (Παντελής) είπε: «Το καθημερινό σήριαλ είναι ένας αγώνας αντοχής όχι δρόμου. Κρατάμε τις δυνάμεις μας, παίρνουμε τη χαρά αυτό του πράγματος και όλο αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Ο Κώστας Κωστόπουλος, ο σκηνοθέτης της σειράς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με έχουν θυμηθεί όλα μου τα… ξαδέλφια με τον Σασμό», ενώ ο Μιχάλης Αεράκης (παπά Μιχάλης) είπε:: «Με πήρε ένας νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής, και μου έκανε την πρόταση να πει στον Αρχιεπίσκοπο να με χειροτονήσει παπά, βρίσκοντάς μου εκκλησία στου Γκύζη. Επειδή όμως ζω στα Χανιά, ο φίλος μου ο Δεσπότης εκεί, μόλις κατέβω θα με χειροτονήσει. Οπότε βρήκα δουλειά».

Σπύρος Πετρουλάκης- Ειρήνη Νικολοπούλου-Δημήτρης Λάλος-Ανδρέας Φασάκης (λυράρης)
Γιάννης Κότσιρας

Το “παρόώ” στην βραδιά μεταξύ άλλων έδωσαν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης που μίλησε για τον Σπύρο Πετρουλάκη και την δική τους Κρήτη, αλλά και ηθοποιοί από την σειρά.

Γιώργος Βαρδινογιάννης

«Δεν ήθελα να ακουμπήσω τη βεντέτα. Ήθελα να ακουμπήσω τη χαρά. Οι ιστορίες αυτές έχουν ανασυρθεί από τη μνήμη και την ψυχή μου. Είχα μάθει μια ιστορία για έναν βοσκό, καθώς έφευγε από το σπίτι του για να πάει στα πρόβατα και τον πέτυχε έξω από την πόρτα του σπιτιού του φονιάς και τον σκότωσε πάνω στη μαντινάδα, πριν την τελειώσει. Έτσι, μέσα από το βιβλίο μου σαν «Θεός» ήθελα να του δώσω μια ανάσα για να την τελειώσει. Μόνο για αυτή την ανάσα άξιζε όλο αυτό το ταξίδι να ηρεμήσει η ψυχή αυτού του ανθρώπου και αν δεν έχει ηρεμήσει να είστε σίγουροι πώς έχει ηρεμήσει η δική μου» είπε ο Σπύρος Πετρουλάκης σχετικά με τον «Σασμό» και από που εμπνεύστηκε για να γράψει το βιβλίο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΑΣΜΟΣ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ