Η Σίντι Κρόφορντ, η Ναόμι Κάμπελ, η Κρίστι Τέρλινγκτον και η Λίντα Εβαγκελίστα,  «The Supers», όπως τις αποκαλούν για χρόνια τα media, επανενώνονται.

Δεκαετίες αφότου έφεραν μια νέα αυγή στη βιομηχανία της μόδας, οι τέσσερις γυναίκες εμφανίζονται στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue τον Σεπτέμβριο του 2023, για ένα editorial με την υπογραφή του φωτογράφου Rafael Pavarotti. Οι σουπερ σταρ της πασαρέλας φοράνε τις τελευταίες τάσεις, αλλά και μιλάνε τις ζωές τους και το επερχόμενο ντοκιμαντέρ της Apple TV+ με τίτλο «The Super Models», το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα μοντέλα που άλλαξαν το επάγγελμα όταν πρωτοήρθαν στο προσκήνιο τη δεκαετία του ’80, για να γίνουν στα 90s πιο δημοφιλείς και από ροκ σταρς, διανύουν σήμερα την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους, παραμένοντας το ίδιο αγαπητές.

Το ντοκιμαντέρ

Η σειρά θα προβάλλει τις μοναδικές καριέρες τους. Οι χωρίς λογοκρισία εξομολογήσεις των μοντέλων που όρισαν το modeling τη δεκαετία του 90,υπόσχεται στους θεατές μια πρωτοφανή πίσω από την κάμερα εξιστόρηση που ξεπερνάει τα catwalks, αλλά φωτίζει τη δυναμική μιας ολόκληρης βιομηχανίας.

Το «The Super Models» ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του 1980, όταν τέσσερις γυναίκες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου ενώθηκαν στη Νέα Υόρκη. Ήδη ισχυρές από μόνες τους, η δυναμική που δημιούργησαν όταν έγιναν ομάδα -μαζί με την Κλόντια Σίφερ που όμως απουσιάζει από την ταινία- ξεπέρασε την ίδια τη βιομηχανία. Το κύρος τους ήταν τέτοιο που επισκίαζαν τα ίδια τα brands που παρουσίαζαν.

Σήμερα, τα τέσσερα σούπερ μοντέλα παραμένουν στην πρώτη γραμμή της μόδας, του ακτιβισμού, της φιλανθρωπίας και της επιχειρηματικότητας. Καθώς η βιομηχανία της μόδας συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της – και τους ρόλους των γυναικών μέσα σε αυτήν – αυτή είναι η απόλυτη ιστορία εξουσίας και πώς τέσσερις γυναίκες ενώθηκαν για να τη διεκδικήσουν, ανοίγοντας το δρόμο για εκείνες που θα ακολουθήσουν.

Οι φωτογραφίες είναι του Rafael Pavarotti, για την Vogue.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ