Μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του διανύει ο αγαπητός ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό είναι κατάκοιτος, και αντιμετωπίζει γενναία τα σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει.

Η καλή φίλη της οικογένειας και ηθοποιός Σοφία Μπαλάση, μίλησε στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Καράλη και την εφημερίδα Espresso και περιέγραψε όσα βιώνει ο ηθοποιός που άφησε εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο.

«Ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ζει σε ένα σπίτι προκάτ, που τον χειμώνα είναι σαν ιγκλού και το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη. Μαζί με τη σύζυγό του παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται. Χαρακτηριστικό τραγικό παράδειγμα είναι ότι όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Κορίνθου, το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο σπίτι του και εκεί βρίσκονταν άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ για να του κόψουν το ρεύμα», ανέφερε η ίδια.

Ο Σπύρος Φωκάς με τη σύζυγό του

Στη συνέχεια, η Σοφία Μπαλάση έκανε έκκληση προς την Πολιτεία για να βοηθήσει τον Σπύρο Φωκά: «Είναι μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή ο Σπύρος μαζί με τη σύζυγό του να μείνουν σε κάποιο σπίτι κανονικό για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς. Επίσης ο Σπύρος χρειάζεται μια γυναίκα να τον φροντίζει διότι, ενώ η Λίλιαν κάνει ότι μπορεί, έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα υγείας. Είναι ντροπή να υπάρχει αυτή η αδιαφορία από το ελληνικό κράτος σε έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ