Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Ανδρέα Ροδίτη «Η ζωή είναι στιγμές» και μίλησε για τη φιλία του με τον Έλληνα κροίσο, Αριστοτέλη Ωνάση. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ο θρυλικός τραγουδιστής περίεγραψε στιγμές από την πολυτάραχη και πολυκύμαντη ζωή του Έλληνα κροίσου και για τις γυναίκες της ζωής του Αριστοτέλη Ωνάση, Τζάκι Κένεντι και Μαρία Κάλλας. «Ο Αρίστος δεν με αποχωριζόταν ποτέ. Μα χαρά είχε, μα λύπη είχε. Μου έλεγε: ”Έλα γρήγορα. Έλα τώρα!». Η Μαρία Κάλλας ήταν μεγάλη θαυμάστρια της φωνής του Σταμάτη Κόκοτα. Ο ίδιος μάλιστα της είχε χαρίσει δίσκους του για να τον ακούει: «’Εξι δίσκους της έκανα δώρο και τους άκουγε στο Παρίσι. Οι δίσκοι αυτοί μετά τον θάνατο της πουλήθηκαν στην Αγγλία ως προσωπικά της αντικείμενα. Είχαν και αφιέρωση επάνω. Ήταν πάρα πολύ καλή κοπέλα. Το μόνο που ήταν λίγο δυσανάλογο ας το πούμε έτσι. Εγώ πάντα μιλούσα όπως μιλάμε τώρα, σε αυτόν τον τόνο φωνή. Εκείνη μιλούσε 7 τόνους πιο πάνω. Αυτό το πράγμα σε εκνευρίζει γιατί δεν μπορείς να μιλήσεις το ίδιο και εσύ. Απέφευγα να κάνω συζητήσεις μεγάλες μαζί της. Δεν μπορούσα να κάτσω να μιλήσω μαζί της εξαιτίας αυτού. Αρρώσταινα», δήλωσε ο Σταμάτης Κόκοτας.

Και πρόσθεσε: «Η Τζάκι με παρακάλεσε να γράψει τη ζωή μου σε 12 γλώσσες. Στο Μανχάταν είχε τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο. Εγώ δεν ήθελα. Ήμουν παιδί. Εκείνη ό,τι έλεγε το έλεγε επίσημα. Η Τζάκι ήταν ένα ευγενάστατο κορίτσι. Κυρία. Στην Αμερική είναι η θεά Τζάκι. Την αγαπάει πολύ η Αμερική».

Εκτιμά ότι η Τζάκι αγαπούσε τον Ωνάση; «Εγώ έβλεπα μία μεγάλη συμπάθεια από εκείνη. Ποτέ δεν ήταν άκουσα να σηκώνει τη φωνή της. Όλο ”μάτια μου” και ”φως μου” τον αποκαλούσε.

Όσο για τη σχέση του Αριστοτέλη Ωνάση με την Μαρία Κάλλας αποκάλυψε: «Η Κάλλας ήταν μία άλλη γυναίκα. Δεν μπορούσε ποτέ να είχε τα αισθήματα που είχε Τζάκι, η Μαρία Κάλλας. Φάγαμε σίδερα για να πάει στο Παρίσι η Κάλλας. Του είχε κάνει αφόρητη τη ζωή και δεν μπορούσε ο Αρίστος. Αγάπη ήταν; Ζήλεια ήταν; Χάνοταν; Την έβαλε στη θέση της λέγοντας της: ΄΄Ο,τι κάναμε, κάναμε! Πρέπει να πας στο Παρίσι να γίνεις καλά. Θέλω να σε δω να ξανατραγουδήσεις”. Με αυτό το ψέμα την έστειλε στο Παρίσι. Ποια να τραγουδήσει; Αφού δεν μπορούσε!».

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!