Υποδύεται έναν οικογενειακό σύµβουλο στη «Μουρµούρα» και έναν καθηγητή στο «Έτερος Εγώ». Δηλώνει ότι του αρέσει να συνεργάζεται µε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη.

Της Έφης Θεοδωρίδου

 

Είστε γκεστ στη «Μουρμούρα» (Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου). Πώς μπαίνετε στη ζωή της Ξένιας και του Μπάμπη;

Είμαι οικογενειακός σύμβουλος. Με καλεί η σύζυγος που θεωρεί ότι ο γάμος της περνά κρίση. Κάναμε το γύρισμα με όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα τεστ.

Τα βρίσκει σκούρα με το σύζυγο.

Ο σύζυγος είναι μια περίπτωση ανθρώπου που δύσκολα αλλάζει. Δεν μπορείς να διδάξεις σε έναν παλιό σκύλο καινούργια κόλπα. Είναι αυτή η περίπτωση. Έχει κι αυτός τις εμμονές του και τα κολλήματά του -όπως όλοι μας- και αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Ο οικογενειακός σύμβουλος είναι ξενοφερμένος, η ορολογία που χρησιμοποιεί είναι ξενική για τα αυτιά του Ποντίου και υπάρχει ένα χάσμα που δημιουργεί κωμικές καταστάσεις. Η γυναίκα ως συνήθως είναι πιο εξοικειωμένη, είναι πιο κοντά σ’ αυτό και καταλαβαίνει καλύτερα από οποιονδήποτε ξεροκέφαλο άνδρα.

Στο «Έτερος Εγώ: Κάθαρσις», που κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV, στις 11 Δεκεμβρίου, υποδύεστε έναν καθηγητή.

Είναι ένας κομψός καθηγητής, ο οποίος συμμετέχει σε αυτό το θρίλερ. Ο σκηνοθέτης, Σωτήρης Τσαφούλιας, ήταν και ο λόγος για τον οποίο ενέδωσα στο να παίξω το ρόλο αυτό, γιατί προσφέρει πολύ κομψά κάδρα και μου αρέσει. Όταν ένας σκηνοθέτης ξέρει το κάδρο του στο σινεμά ή την τηλεόραση και το στήνει με κομψό τρόπο, εμένα με πείθει. Δεν μπορώ να παίζω σε μπανάλ πράγματα και ο τρόπος που χειρίζεται το όλο θέμα κάθε άλλο παρά μπανάλ είναι. Μου αρέσει να δουλεύω με ανθρώπους που έχουν λύσει το οικονομικό και ασκούν την τέχνη αυτή επειδή την αγαπούν. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας βρίσκεται σ’ αυτήν την κατηγορία.

Θεωρείτε ότι σειρές με κύκλους οκτώ ή δέκα επεισοδίων, που το σενάριο παραμένει σφιχτό και δεν πλατειάζει, είναι η λύση;

Ναι. Το να πλατειάζεις είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Είναι ωραίο να είναι καλοδουλεμένοι οι διάλογοι και να υπάρχει ρυθμός.

Είναι τακτική που ακολουθούν δίκτυα, όπως το ΗΒΟ και το NETFLIX.

Στο εξωτερικό έχουν προχωρήσει πάρα πολύ στο θέμα των σειρών. Δυστυχώς, δεν βλέπω πολλή τηλεόραση, γιατί δεν είμαι σπιτόγατος, είμαι κοινωνικός άνθρωπος και μου αρέσει το έξω ή τουλάχιστον μου άρεσε πριν από την πανδημία και το lockdown. Είμαι συνέχεια στα καφέ, τα ρεστοράν, τα σινεμά. Την ιδέα της σκοτεινής αίθουσας, μαζί με αγνώστους που καρδιοχτυπούμε για το τι μεγαλειώδες μπορεί να προκύψει από την οθόνη, τη βρίσκω υπέροχη. Και λυπάμαι πολύ που δεν λειτουργούν τα σινεμά.

Χρόνια τώρα κάνετε ραδιόφωνο.

Είμαι κάθε μέρα 10-12 στον Εν Λευκώ 87,7.

Πώς περνάτε τώρα που δεν μπορείτε να είστε τόσο κοινωνικός όσο πριν;

Στην ερημιά, με χάρη. Έτσι το περιγράφω.

 

Διαβάστε επίσης:

Eπιστρέφει το «Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα»: Όσα θα δούμε στα πρώτα επεισόδια της σειράς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!