Η γοητευτική ηρωίδα που υποδύεται στο «Χαιρέτα μου τον πλάτανο»,  η προσωπική της δύναμη, οι απώλειες που την επηρέασαν, αλλά και η αντίστασή της στη μαυρίλα του κορονοϊού. Η Πηνελόπη Πλάκα μιλάει στο “7 ΜΕΡΕΣ TV” και τον Γιάννη Βίτσα για όλα.

Μίλησέ μου για την Κατερίνα.

Είναι μια πολύ έξυπνη και δυναμική κοπέλα, με υψηλούς στόχους, ιδίως στο κομμάτι δουλειάς της. Είναι άμαθη στον έρωτα. Ο Λουκάς είναι ο πρώτος και τελευταίος σύντροφός της με τον οποίο ουσιαστικά είναι μαζί από την ανάγκη που έχει για ασφάλεια. Είναι, επίσης, γιατρός και δουλεύουν στην ίδια κλινική. Τον αγαπά πολύ, δεν θεωρώ όμως ότι έχει ερωτευθεί ποτέ στη ζωή της. Δεν βγαίνει ιδιαιτέρως έξω. Είναι κλεισμένη στα κουτάκια της. Παράλληλα είναι πολύ ευαίσθητη.

Στον Πλάτανο όμως βρίσκει και τον έρωτα. Ο Παναγής τη φλερτάρει επίμονα.

Ο έρωτας της χτυπά την πόρτα. Είναι δύσκολο γι’ αυτήν, γιατί όπως είπαμε είναι ένας άνθρωπος με παρωπίδες. Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα άγνωστο για την Κατερίνα. Έχει αμηχανία.

Θα ζήσει αυτήν τη σχέση;

Μελλοντικά. Θα πρέπει να απαλλαγεί από τις παρωπίδες της.

Τι σε γοητεύει στην Κατερίνα;

Ότι παραμένει παιδί μέσα της, ενώ είναι πολύ δυναμική. Έχει καθαρή ψυχή. Δεν έχω υποδυθεί έναν αντίστοιχο ρόλο. Με κεντρίζει ότι αυτή η κοπέλα είναι τόσο αγνή.

Τα κοινά σας στοιχεία;

Είμαι εξίσου δυναμική αναφορικά στους επαγγελματικούς μου στόχους.

Οραματίζεσαι πώς θέλεις να είσαι στη ζωή σου;

Το οραματίζομαι και μου συμβαίνει.

Δεν υπάρχει ποτέ στην άλλη άκρη του μυαλού σου η σκέψη να μην υλοποιηθεί αυτό που θέλεις;

Όχι, δεν το σκέπτομαι. Πιστεύω πως ό,τι επιθυμώ βαθιά θα γίνει. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, όταν τελείωσε η σειρά που κάναμε με τον Γιάννη Μπέζο, με τον οποίο είχαμε μια υπέροχη συνεργασία, σκέφθηκα ότι πρέπει να συνεργαστώ με τον Πέτρο Φιλιππίδη και έπειτα από λίγους μήνες ήρθε αυτή η μοναδική ευκαιρία.

Υπάρχει η θεωρία πως ό,τι ζητάμε με δύναμη και αγάπη έρχεται στη ζωή μας.

Εμένα αυτή η θεωρία είναι η ζωή μου.

Θα καταφέρει να επιβιώσει στο χωριό η Κατερίνα;

Παρότι θα δυσκολευθεί πολύ, φυσικά και θα τα καταφέρει, γιατί είναι ένα κορίτσι της πόλης που δεν ξέρει τι σημαίνει χωριό, δεν έχει ασχοληθεί με αγροτικές εργασίες. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι με ανέσεις και ξαφνικά ζει σε ένα σπίτι που δεν υπάρχει ούτε βρύση ούτε τουαλέτα. Οι κάτοικοι του χωριού εννοείται ότι τους πολεμούν.

Δουλεύεις επί μια οκταετία πολύ ενεργά και δυναμικά στο θέατρο και την τηλεόραση. Πόσο διαφορετική είσαι από το κορίτσι που εγκατέλειψε τις σπουδές της στα Ιωάννινα, προκειμένου να γίνει ηθοποιός.

Είμαι πολύ διαφορετική. Σίγουρα παραμένει ίδια η δύναμη της ψυχής μου, αλλά και οι αξίες και τα ιδανικά που έχω πάρει από το σπίτι μου.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που βίωσες στη διαδρομή σου;

Οι απώλειες. Έχω βιώσει την απώλεια της γιαγιάς μου και του παππού μου. Ήμασταν δεμένοι. Τους αγαπούσα πολύ. Θεωρώ ότι καμία άλλη δυσκολία δεν μπορεί να συγκριθεί με την απώλεια. Όλα ξεπερνιούνται αν έχουμε την υγεία μας.

Από τις αναρτήσεις σου στο Instagram κατά την περίοδο της καραντίνας αντιλήφθηκα ότι πέρασες όμορφα.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ την περίοδο της καραντίνας την ευχαριστήθηκα με την ψυχή μου. Είχα την ευκαιρία να παραμείνω στο σπίτι μου, να μαγειρέψω, που αποτελεί την αγαπημένη μου συνήθεια, να πάρω χρόνο για τον εαυτό μου.

Δεν σε σόκαρε ο τρομακτικός τρόπος με τον οποίο μπήκε στη ζωή μας ο κορονοϊός;

Με προβλημάτισε το άγχος και η αγωνία τι μας ξημερώνει, ότι τελικά τη ζωή δεν τη ρυθμίζουμε και δεν την κοντρολάρουμε. Προσπάθησα, όμως, μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα να δω τα θετικά στοιχεία. Γενικά, είμαι άνθρωπος που, ό,τι κακό και αν μου συμβαίνει, προσπαθώ να πάρω δύναμη, ώστε να προχωρήσω.

Διαβάστε περισσότερα στο “7 ΜΕΡΕΣ TV” που κυκλοφορεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!