Μπαίνοντας στο χώρο του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας κρυμμένη δίπλα στην πολύβουη Κηφισίας, δύο πράγματα κυριαρχούν: Οι ευμεγέθεις πίνακες στον τόνο του οινοπνευματί και η τζαζ μουσική. Η ευγενής υπάλληλος με βάζει στο χώρο αναμονής, ένα από τα ανεξάρτητα σαλονάκια που εξασφαλίζουν διακριτικότητα. Σε λίγο, ο Θάνος Ασκητής, πάντοτε τυπικός, με το blue navy κοστούμι του, με τον αυστηρό κόμπο στη δίχρωμη γραβάτα του και τη μάσκα στο πρόσωπο, με υποδέχεται σε έναν από τους χώρους που χρησιμοποιεί για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του.

Η στεντόρεια φωνή του είναι καθησυχαστική, παρόλο που τα λεγόμενά του καθέ άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι. Σκέφτομαι πως είναι και αυτό ένα μέρος του «πακέτου» που θα πρέπει ένας ψυχίατρος του κύρους του να διαθέτει. Αλλά είναι και η έμφυτη ευγένειά του, η υποβόσκουσα καλλιέργειά του που λογικά «κερδίζει» κάθε ασθενή ή συνομιλητή του.

Του ζήτησα να μου περιγράψει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα, τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Πώς μας επηρέασε, τι πάει καλά με τη σεξουαλικότητα των Ελλήνων και τι όχι. Στα επόμενα σαράντα λεπτά που διήρκεσε η συνέντευξη, ο διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (E.U.C) στον τομέα Κοινωνικής Ψυχιατρικής, «φιλοτεχνεί ένα σκαρίφημα» της σεξουαλικής ζωής των Ελλήνων. Απομένει να κρίνετε εσείς, πόσο όμορφο είναι:

Πώς η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που οι Έλληνες κάνουν σεξ;

Η πανδημία μας άλλαξε τη ζωή. Μας σοκάρισε στην αρχή, όταν διαπιστώσαμε πως ένας ιός σκοτώνει -ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στη βόρεια Ιταλία αντιληφθήκαμε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Τις πρώτες ημέρες του lockdown είχαμε την αίσθηση πως είμαστε σε διακοπές. Απολαμβάναμε τη χαλαρότητα της ζωής μας στο σπίτι μας. Δεν βίωσαν, όμως, όλοι τον εγκλεισμο με τον ίδιο τρόπο. Υπήρξαν δύο κατηγορίες: Στην πρώτη, ήταν όσοι σταμάτησαν να τρέχουν για το μερομάκατο και πλέον δεν είχαν το άγχος της δουλειάς. Η δεύτερη, είχε να κάνει με εκείνους που συνειδητοποίησαν πως δεν «χωράνε» μέσα στο σπίτι τους, πως είναι «ξένο σώμα».

Διαβάστε περισσότερα στο intronews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΘΑΝΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ