Ο Στέφανος Κυριακίδης των «Παγιδευμένων» συναντιέται ξανά, αυτή τη φορά στο θέατρο, με την Άντζελα Γκερέκου, και μίλησε για την τηλεόραση, τη σκηνή και τη ζωή του στο περιοδικό «MyTV».

Για δεύτερη χρονιά, ο Στέφανος Κυριακίδης παίζει στους «Παγιδευμένους», το επιτυχημένο αστυνομικό σίριαλ του ΑΝΤ1, που προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.30. Παράλληλα, συναντά ξανά το τηλεοπτικό του ταίρι από τη «Γη της ελιάς», στη θεατρική παράσταση «Τα τελευταία φεγγάρια». Για αυτές τις δυο του δουλειές, αλλά και για την πορεία του στην υποκριτική και το γάμο του, μίλησε στο περιοδικό «MyTV» που κυκλοφορεί.

Ο Στέφανος Κυριακίδης υποδύεται τον Γεράσιμο Μαρκέτο για 2η σεζόν στους «Παγιδευμένους».

MyTV: Πώς εισπράττετε την επιτυχία της σειράς «Παγιδευμένοι», στην οποία συμμετέχετε για δεύτερη χρονιά;

Στέφανος Κυριακίδης: Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε αυτή τη δουλειά, η οποία χαίρει της ανταπόκρισης του κόσμου. Επίσης, αισθάνομαι ικανοποίηση για τις συνθήκες της δουλειάς, που είναι πολύ καλές. Η ανταμοιβή μας είναι μεν η αποδοχή του κόσμου αλλά και οι καλές συνεργασίες. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σε μία τόσο καλή σειρά, με αξιόλογους συνεργάτες.

MyTV: Ποια θεωρείτε ότι είναι τα συστατικά της επιτυχίας της σειράς;

Στ.Κ.: Τα συστατικά της επιτυχίας της σειράς «Παγιδευμένοι» είναι, πρώτα απ’ όλα, η σωστή διανομή και οι καλές συνθήκες. Επίσης, θεωρώ ότι παίζει βασικό ρόλο το σενάριο. Το δικό μας βασίζεται σε τουρκικό σίριαλ και περιορίζει την πληθώρα σκηνών ερωτικού περιεχομένου. Έτσι, επικεντρώνεται στην πλοκή, στις ερμηνείες και στο συναίσθημα. Στην εποχή μας, πιστεύω ότι δυστυχώς υπάρχει έλλειψη συναισθήματος. Ακόμη, η σειρά είναι γεμάτη αστυνομικές υποθέσεις και έντονο μυστήριο, που προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον στον θεατή.

MyTV: Ο ρόλος του Γεράσιμου Μαρκέτου αποτελεί πρόκληση για εσάς;

Στ.Κ.: Πρόκληση είναι οτιδήποτε παίρνεις και μπορείς να το αναπτύξεις. Επίσης, η πρόκληση είναι κάτι το οποίο το συναγωνίζεσαι, το ανταγωνίζεσαι. Εγώ τους ήρωες τους βλέπω σαν συναγωνιστές. Ας αφήσουμε, λοιπόν, την πρόκληση.

Αγαπητός και… επικίνδυνος είναι ο Γεράσιμος σύμφωνα με τον Στέφανο Κυριακίδη.

Ο Γεράσιμος μου κίνησε το ενδιαφέρον. Ήθελα να παρουσιάσω έναν άνθρωπο που να είναι αληθινός και γνωστός στον πολύ κόσμο. Πιστεύω πως είναι ένας ήρωας που έχει αυτά τα στοιχεία για να τον αγαπήσει κανείς, αλλά και το στοιχείο της επικινδυνότητας, το οποίο είναι ελκυστικό. Ο ήρωας είναι μαφιόζος, αλλά δεν ασχολείται με ναρκωτικά, με τις παράνομες δράσεις του προστατεύει τους φτωχούς και τους αδύναμους. Έχει ένα λαϊκό αίσθημα δικαίου.

MyTV: Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για τον ήρωα;

Στ.Κ.: Ο Γεράσιμος είναι τέρας ψυχραιμίας και δεν χάνει ποτέ τον έλεγχο. Οπότε, όταν βλέπει τον γιο του να χαροπαλεύει και την εγγονή του να έχει πέσει θύμα απαγωγής, αναλαμβάνει δράση. Παρατάει τα βραχιολάκια (σ.σ.: είναι φυλακισμένος σε κατ’ οίκον περιορισμό) και πηγαίνει να βοηθήσει. Μάλιστα, για να πάει στο νοσοκομείο, σκαρφίζεται ένα κόλπο και προσποιείται ότι δεν είναι καλά και πεθαίνει…

MyTV: Ο γιος του, ο Σπύρος, θα δώσει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Πόσο επηρεάζει αυτή η εξέλιξη τον Γεράσιμο;

Στ.Κ.: Αυτό που συμβαίνει στον Σπύρο είναι ένα σοκ για τον Γεράσιμο. Μάλιστα, όσο ο γιος του είναι διασωληνωμένος, εκείνος θα του κάνει μία συγκλονιστική εξομολόγηση. Για πρώτη φορά, θα του μιλήσει όπως δεν του μίλησε ποτέ έως τώρα. Έτσι, θα δούμε την ευαίσθητη πλευρά του Γεράσιμου.

MyTV: Θα τα καταφέρει ο Σπύρος;

Στ.Κ.: Ναι, θα τα καταφέρει.

MyTV: Εφόσον ο Σπύρος γλιτώσει τελικά από τον θάνατο, η σχέση πατέρα και γιου θα μπορέσει να εξομαλυνθεί;

Στ.Κ.: Ναι, ο Γεράσιμος και ο Σπύρος θα έρθουν πιο κοντά. Αυτοί οι δύο αγαπιούνται τόσο πολύ, παρόλο που δεν το ομολογούν. Ο Γεράσιμος θα προσπαθήσει μέσα σε λίγο καιρό να κερδίσει όλα αυτά που έχει χάσει τα χρόνια που ήταν μακριά από την οικογένεια.

Μετά την περιπέτεια του Σπύρου, η σχέση του με τον Γεράσιμο θα εξομαλυνθεί.

MyTV: Ο Γεράσιμος θα βοηθήσει στον εντοπισμό της Δάφνης;

Στ.Κ.: Ναι, θα κάνει τα πάντα για να βρει τη Δάφνη, όμως κάνει και μία λάθος κίνηση, σε σχέση με κάποιες πληροφορίες που θα δώσει στον Σταύρο, ο οποίος του ζητάει κάποια στιγμή βοήθεια.

MyTV: Θα βρεθεί το κοριτσάκι;

Στ.Κ.: Ναι, θα τη βρουν τη Δαφνούλα. Ο Γεράσιμος συνεργάζεται και με την Άννα και βοηθούν για αυτόν τον σκοπό.

MyTV: Ο Δημήτρης και η Άννα έχουν χωρίσει. Ο Γεράσιμος θα προσπαθήσει να τους τα ξαναβρεί;

Στ.Κ.: Βέβαια, ο Γεράσιμος κάνει ό,τι μπορεί για να δει τα δύο αυτά αγαπημένα του πρόσωπα ξανά μαζί.

MyTV: Θα υπάρξει και 3ος κύκλος για τους «Παγιδευμένους», όπως συμβαίνει και στην Τουρκία; Ξέρουμε ότι ο ρόλος του Γεράσιμου συνεχίζεται και σε αυτόν…

Στ.Κ.: Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι γίνεται. Αυτό που γνωρίζω μόνο είναι ότι τα όρια στενεύουν.

MyTV: Στην τηλεόραση σας έχουμε δει επιλεκτικά. Την αγαπάτε;

Στ.Κ.: Όσο έχω το δικαίωμα της επιλογής, αποδέχομαι προτάσεις που μου κινούν το ενδιαφέρον και με βοηθούν να κάνω ένα βήμα παραπέρα. Έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές στην τηλεόραση με αποκορύφωμα τη συνεργασία μου με τον Μανούσο Μανουσάκη στο «Κόκκινο Ποτάμι». Την αγαπάω την τηλεόραση, αλλά πιο πολύ αγαπάω τη διαδικασία και την ταχύτητά της. Υπό την πίεση που υπάρχει, λειτουργώ δημιουργικά. Επίσης, χαίρομαι την αναγνωρισιμότητα που μου δίνει και απολαμβάνω την επαφή που έχω με τον απλό κόσμο.

MyTV: Μέσω της ενασχόλησής σας με την υποκριτική γίνεστε καλύτερος και ως άνθρωπος;

Στ.Κ.: Δεν θα πω ότι γίνεσαι καλύτερος, αλλά ότι σου δημιουργούν ερωτήματα αυτές οι δουλειές. Ένα κείμενο σου ανοίγει έναν άλλο δρόμο. Σε βάζει να ψάχνεις τον εαυτό σου και σε πάει παρακάτω και συνεχίζεις να είσαι δημιουργικός και σε άλλα επίπεδα.

O Στέφανος Κυριακίδης στα «Τελευταία φεγγάρια». (Photo: instagram/stefanoskyriakidis_)

MyTV: Θεατρικά, σας απολαμβάνουμε στην παράσταση «Τα τελευταία φεγγάρια», όπου πρωταγωνιστείτε με την Άντζελα Γκερέκου και τον Δημήτρη Λιακόπουλο. Τι σημαίνει για εσάς αυτή η δουλειά;

Στ.Κ.: Είναι ένα σπουδαίο έργο, που μου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση. Θα σας πω μία σύντομη ιστορία. Ήρθε στην πρεμιέρα ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης και μου είπε στο τέλος: «Ξέρεις τι μου έκανες; Ό,τι είχα μέσα στο μυαλό μου μού το έβγαλες». Αυτή η απλή κουβέντα ήταν πολύ σημαντική για μένα, μου δημιούργησε πολλά ερεθίσματα για να ψάξω ακόμη πιο βαθιά στο κείμενο.

Χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι με τη Ρέινα Εσκενάζυ, που σκηνοθετεί την παράσταση, και φυσικά με την αγαπημένη Άντζελα Γκερέκου και τον Δημήτρη Λιακόπουλο, που στη σειρά «Έρωτας» έκανε πάλι τον γιο μου. Εδώ και δέκα χρόνια, ήθελα να παίξω αυτό το έργο και ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Άλλωστε, ο συγγραφέας γράφει μέσα ότι πρέπει να παίζεται από έναν άνθρωπο ηλικίας 80 χρόνων. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ήταν μία καλή θεατρική στιγμή. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική.

MyTV: Πώς είναι η συνεργασία σας με την Άντζελα Γκερέκου, που σας είχαμε απολαύσει μαζί και τηλεοπτικά στη σειρά «Η γη της ελιάς»;

Στέφανος Κυριακίδης
Στέφανος Κυριακίδης και Άντζελα Γκερέκου ήταν ένα υπέροχο ζευγάρι στη «Γη της ελιάς». Φέτος συναντιούνται ξανά στη θεατρική σκηνή.

Στ.Κ.: Η Άντζελα Γκερέκου είναι ένας πολύ ωραίος άνθρωπος. Σου δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας και σε βοηθάει να εκφραστείς, να βγάλεις την ψυχή σου επάνω στη σκηνή. Την αγαπάω πολύ την Άντζελα.

MyTV: Έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο, που μετράει πάνω από 50 χρόνια. Ποιο είναι το μυστικό της διαχρονικότητάς του;

Στ.Κ.: Είμαι παντρεμένος εδώ και 52 χρόνια τώρα. Το μυστικό της διαχρονικότητας είναι να έχεις ανθρώπους που τους αγαπάς και σε αγαπούν. Για μένα, η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα. Εγώ με τη γυναίκα μου συνεργάζομαι σε πολλά πράγματα, πέρα από τα καθημερινά. Με βοηθάει με τη σκέψη της, με τις προτάσεις της, όταν διαβάζουμε τους ρόλους μου, και βεβαίως με την αυστηρή κριτική. Οι άνθρωποι που αγαπούν είναι αυστηροί. Εγώ είμαι πολύ ανεκτικός μόνο με τα εγγόνια μου, έχω πει στον γιο μου ότι θα κάνω ό,τι μου πουν. (Γελάει.)

MyTV: Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά σας;

Στ.Κ.: Συνεχίζουμε την παράσταση «Τα τελευταία φεγγάρια» μέχρι την Κυριακή των Βαΐων. Από κει και πέρα, υπάρχουν συζητήσεις ώστε να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Να είμαστε καλά πρώτα απ’ όλα και όλα θα γίνουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ