Η ηθοποιός Όλγα Τουρνάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών και ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε το δυσάρεστο συμβάν μέσα από ανάρτησή του.

«Μόλις μάθαμε ένα ακόμα θλιβερό νέο… Έφυγε από κοντά μας ή σπουδαία φίλη και ηθοποιός που τίμησε με την παρουσία της το θέατρο μας και υπηρέτησε το ΕΘΝΙΚΟ μας θέατρο για πάρα πολλά χρόνια με ρόλους σημαντικούς, η σπουδαία δασκάλα τόσων ηθοποιών και κυρίως μια Κυρία στην ζωή. Είχα τη μεγάλη τύχη να παίξω μαζί της… Το αστείρευτο χιούμορ της δεν χάθηκε ποτέ. ΟΛΓΑ μου αγαπημένη καλό ταξίδι. Η ζωή σου είναι μήνυμα για όλους μας… Η φωτογραφία είναι από το αφιέρωμα που κάναμε στο ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ του 2019. Η εξόδιος ακολουθία αύριο στο Πρώτο Κοιμητήριο Αθήνας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο facebook.

Η Όλγα Τουρνάκη γεννήθηκε στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας το 1933 και σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία και για μικρό διάστημα στην Ιατρική Σχολή. Παράλληλα φοιτούσε στο Ωδείο Αθηνών με τον Μενέλαο Παλλάντιο και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ από το 1955 μέχρι το 2004 έλαβε μέρος σε 90 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Μάλιστα, είχε συμμετάσχει σε παραστάσεις αρχαίου δράματος, και εμφανίστηκε σε 18 τηλεοπτικές σειρές. Η Όλγα Τουρνάκη έχει συμμετάσχει επίσης σε ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών για τις δισκογραφικές εκδόσεις των Ελληνικών Εβδομάδων Σύγχρονης Μουσικής και ως αφηγήτρια στο μπαλέτο Γένεση στο Ηρώδειο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ