Ο σημαντικός και ταλαντούχος συνθέτης κηδεύτηκε σήμερα πολιτικά, και αποτεφρώθηκε στο Παρίσι, όπως γωστοποίησε το δικηγορικό γραφείο “Ευάγγελος Καλαφάτης και Συνεργάτες”. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου εφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 19 Μαΐου και η απώλειά του συγκλόνισε μεγάλη μερίδα κόσμου. Ο Παπαθανασίου γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1943 στην Αγριά Βόλου και χάραξε μια πορεία γεμάτη επιτυχία.

«Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού, πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή», ανέφερε η ανακοίνωση.

Βαγγέλης Παπαθανασίου
Βαγγέλης Παπαθανασίου-Jack Lang

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου τιμήθηκε

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ένα CD με ανέκδοτη μουσική του συνθέτη, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν η επί 30 έτη σύντροφος του συνθέτη Λώρα Μεταξά και μέλη της οικογένειάς του, μαζί με τους Ρομάν Πολάνσκι, Γιώργο Χωραφά, Λουδοβίκο των Ανωγείων. Παρών ήταν επίσης ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA, Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Αγλαΐα Μπαλτά και η πρώην βασίλισσα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί.

Οι επικήδειοι ξεκίνησαν με ένα συγκινητικό μουσικό κομμάτι που έγραψε και ερμήνευσε ειδικά για την περίσταση ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Επιπλέον, ο νευροχειρουργός Χρήστος Τέγος, η Συντηρήτρια έργων τέχνης Αγγελική Μαχάον, ο γιατρός και ερευνητής Δημήτρης Σκόκος και ο δικηγόρος, εκπρόσωπος επί δεκαετίες και στενός φίλος του, Ευάγγελος Καλαφάτης μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του συνθέτη.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακούστηκαν εμβληματικά μουσικά κομμάτια του συνθέτη και συγκεκριμένα τα: “Light and Shadow” από το «1492», “Eternal Alexander” από το «Alexander», “One Alone” και “Love Theme” από το Blade Runner και το Prelude από το έργο «Voices».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ