Ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης λόγω δύο βιασμών, ενώ σήμερα πρόκειται να βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι πρέπει να καταβάλλει εγγύηση ύψους 30 χιλιάδες ευρώ, ποσό το οποίο βρέθηκε και το μεσημέρι αναμένεται να βγει από τη φυλακή. Ωστόσο, έχει περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Λιγνάδης

Ο αδερφός του Γιάννης, μίλησε στην εκπομπή «Alpha τώρα», λέγοντας αρχικά: «Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες δεν τις γνωρίζω που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να γίνει η αποφυλάκισή του. Θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή που είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το πρωί σε κρατικό κανάλι. Ειπώθηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φίλος του πρωθυπουργού. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση αυτό είναι ένα χυδαίο ψεύδος. Δεν υπήρξε ποτέ φίλος του κύριου Μητσοτάκη. Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Λιγνάδης συμπλήρωσε:  «Ο ίδιος έδωσε τη μάχη του για τη δίκη. Οι λιγοστοί που του συμπαρασταθήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, άνθρωποι της οικογένειας και του φιλικού του περιβάλλοντος. Υπήρξε η απειλή και ο φόβος. Ο άξιος δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας στάθηκε μόνος απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα, ένα παραπολιτικό μόρφωμα με έντονο οπαδικό κοινό. Γίνεται εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια. Η δικαιοσύνη καταδίκασε τον αδερφό μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό. Φυσικά πιστεύω ότι στο Εφετείο θα αθωωθεί. Έχω επικοινωνήσει μαζί του για τυπικά ζητήματα. Έχει καταταλαιπωρηθεί, έχει κατέστη εχθρός του λαού, είναι ένας άνθρωπος κυνηγημένος. Πώς θέλετε να αισθάνεται;».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ