Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, έφυγε από τη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 99 ετών. H κηδεία του δημοσιογράφου και συγγραφέα θα γίνει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 13.00 στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου γεννήθηκε το 1923 και καταγόταν από τα Ψαρά, ενώ η οικογένειά του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους, και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανιζόταν ως συγγραφέας και δημοσιογράφος. Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977 και εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Στην πολυτάραχη ζωή του, παντρεύτηκε συνολικά, πέντε φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με μια Γαλλίδα, κόρη στρατηγού. Στη συνέχεια παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, τη Δανάη Σωσσίδη, γόνο της οικογένειας Κύρου, της εφημερίδας «Εστίας», με την οποία έφεραν στον κόσμο την κόρη τους Μανίτα.Ο επόμενος γάμος ήταν πάλι στο Παρίσι με μια Γαλλίδα, την Ιρέν, η οποία δούλευε στον οίκο Dior. Ωστόσο ο πιο γνωστός γάμος του, ήταν ο τέταρτος με τη Τζένη Καρέζη. Ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς που ενώ οι καλεσμένοι δεν ξεπερνούσαν τους 500, στην εκκλησία είχε συρεύσει 5.000 κόσμου. Μετά το χωρισμό του με την αξέχαστη Ελληνίδα σταρ, είχε παντρευτεί στη Μύκονο, την Κατερίνα Παπαδημητρίου, τέως Μις Ελλάς.

Οι σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του Elena’s Diary μας θυμίζουν μερικές στιγμές από την πολυτάραχη και λαμπερή ζωή του.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Κώστα Καρρά

Ζάχος Χατζηφωτίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ