Στην εκπομπή “Ποιος είναι πρωινιάτικα” φιλοξενήθηκε η Ζέτα Δούκα και μίλησε για τη νευρική ανορεξία που είχε στα δεκαπέντε της χρόνια, εξηγώντας ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου, πώς η ίδια αντιλήφθηκε ότι νοσεί και που απευθύνθηκε για να ζητήσει βοήθεια.

Παράλληλα, η ηθοποιός μίλησε για το κίνημα #Metoo και για το πώς πήρε την απόφαση να αποκαλύψει ό,τι της είχε συμβεί και εξομολογήθηκε από που άντλησε αυτή τη δύναμη για να μιλήσει και πώς η μητρότητα την βοήθησε σε αυτό.

«Άντλησα δύναμη από τη Σοφία Μπεκατώρου και αισθάνθηκα ότι η κοινωνία είναι πιο έτοιμη. Αισθάνθηκα μέσα μου πιο έτοιμη και ότι είναι σημαντικό να μιλήσουμε καθαρά και ονομαστικά γιατί μόνο αυτό θα έκανε τη διαφορά όπως και έγινε. Πέρασα δύσκολα και πέρασα πάρα πολλά μονοπάτια συναισθηματικά. Εξαντλήθηκα, εξουθενώθηκα συναισθηματικά. Επειδή είμαι άνθρωπος της ευθύνης, δεν φοβάμαι να την παίρνω και δεν φοβάμαι να βγαίνω μπροστά και να μιλήσω για άλλους που δεν έχουν φωνή, αισθάνθηκα το βάρος της απόφασης μου».

Όσον αφορά στην περίοδο όπου ήρθε αντιμέτωπη με τη νευρική ανορεξία, η Ζέτα Δούκα δήλωσε πως υπήρχαν αλλαγές λόγω αυτού.

«Είχα φτάσει να ζυγίζω 42 κιλά. Ήταν μια περίοδος στην οποία νόσησα κι εγώ από νευρική ανορεξία και όταν μετά από πολλά χρόνια το ξεπέρασα και ερωτήθηκα ως ηθοποιός αν έπασχα από διαταραχές πρόσληψης τροφής, είπα ναι. Το σώμα μου, σταμάτησε να έχει περίοδο για 9 μήνες. Το σώμα πάντοτε σε προειδοποιεί και ο οργανισμός σου για οτιδήποτε σου συμβαίνει. Το θέμα είναι πώς θα το αντιληφθείς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ