Με τις έρευνες να δείχνουν ραγδαία αύξηση του καρκίνου στα άτομα κάτω των 50 ετών στη Βρετανία, οι επιστήμονες θεωρούν ότι το junk food και η έλλειψη άσκησης μπορεί να προκαλέσουν πανδημία παχυσαρκίας.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η αύξηση των ποσοστών καρκίνου στα άτομα κάτω των 50 ετών έχει σημειώσει άλμα τις τελευταίες δύο δεκαετίες στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνοντας το 24%. Φαίνεται, δηλαδή, ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα πλήττεται πλέον περισσότερο από κάθε άλλη από την επάρατη νόσο και οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει την αιτία.

Το junk food στο οποίο καταφεύγουν πλέον όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σε συνδυασμό με την έλλειψη τακτικής άσκησης αυξάνουν τα ποσοστά παχυσαρκίας, η οποία έχει αρχίσει πια να παίρνει διαστάσεις επιδημίας.

πανδημία
H παχυσαρκία φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με τον καρκίνο, γι’ αυτό και η έκρηξη του junk food αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα από τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε πανδημία.

Τα νούμερα είναι αποκαρδιωτικά με σχεδόν 100 άνδρες και γυναίκες να εμφανίζουν καρκίνο κάθε μέρα, αριθμός που κάνει τους επιστήμονες να ανησυχούν πολύ και να μιλούν για την ανάδυση μιας πανδημίας καρκίνου μεταξύ των νέων. Μιας πανδημίας που κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα οφείλεται στη σωματική αδράνεια και τα κακά πρότυπα διατροφής που προάγει η κουλτούρα του junk food.

Ένα γρήγορο γεύμα εν ώρα εργασίας… Και κάπως έτσι, το junk food εξελίσσεται σε μάστιγα για την υγεία, ειδικά των ατόμων κάτω των 50 ετών.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), με τον καθηγητή Charles Swanton του Cancer Research UK να τονίζει τον κίνδυνο νόσησης για τους ενήλικες κάτω των 50 και να επισημαίνει πως μεγάλη αύξηση στα κρούσματα καρκίνου εμφανίζεται επίσης στα άτομα κάτω των 25 ετών, μια αύξηση της τάξης του 16%.

Photo credits: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ