Ένας φανταστικός συνδυασμός δύο κλασικών συνταγών, δίνει την πιο απολαυστική καλοκαιρινή μακαρονάδα.
Τα ντοματίνια είναι το απόλυτο must του καλοκαιριού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα σοτάρετε ελαφρά, ώστε να βγάλουν το άρωμά τους και να τα συνδυάσετε με ένα σπιτικό pesto, φτιαγμένο με φρέσκο βασιλικό. Γρήγορα και εύκολα, θα έχετε στο πιάτο σας την πιο απολαυστική μακαρονάδα.
Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. κουκουνάρι
1 ματσάκι βασιλικό
1/2 φλ. + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2-3 κλωνάρια θυμάρι
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 φλ. λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πρώτα φτιάχνουμε το pesto: βάζουμε στο multi ή σε μίξερ χειρός το σκόρδο, το κουκουνάρι και το βασιλικό. Τα χτυπάμε να γίνουν πάστα και λίγο-λίγο προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις αρχίσει το pesto να δένει, ρίχνουμε την παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια πλούσια σάλτσα.
Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε για 2΄ το θυμάρι, να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, πιέζοντας ελαφρά για να βγάλουν τους χυμούς τους.
Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στο τηγάνι το pesto.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 9΄ να γίνουν al dente. Μόλις είναι έτοιμα, τα παίρνουμε με μια τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.
Photos: Istock