Συνταγή: Μια γρήγορη μακαρονάδα με γεύση και χαρακτήρα.

Εύκολη και γρήγορη συνταγή, ταυτόχρονα όμως γεμάτη γεύση και αρώματα. Ανάλογα με το πόσο αντέχετε τα καυτερά, προσθέστε περισσότερη ή λιγότερη πιπεριά στη σάλτσα.

Υλικά:

500 γραμμ. σπαγγέτι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

400 γραμμ. τόνο σε νερό στραγγισμένο

250 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο

Συνταγή
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και λίγη κάπαρη ξαρμυρισμένη.

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 9΄ να γίνουν al dente και στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε την πιπεριά για 2΄.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο και μόλις βγάλει το άρωμά του προσθέτουμε τον τόνο, στραγγισμένο καλά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να λαδωθεί και να πάρει γεύση και ρίχνουμε τα ντοματίνια. Τα πιέζουμε ελαφρά να βγάλουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν.

Μόλις βράσουν τα σπαγγέτι, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.

Τα ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Photo credits: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ