Louis Vuitton: Ο οίκος σχεδιάζει τα μπαούλα για τα μετάλλια και τη δάδα των φετινών Αγώνων

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να κοντοζυγώνουν, όλο και περισσότερες συνεργασίες ανακοινώνονται και μας τραβούν την προσοχή.

Μια εκ των σημαντικότερων για φέτος, είναι αυτή της διοργάνωσης με τον όμιλο πολυτελών ειδών LVMH, στον οποίον και ανήκει ο οίκος Louis Vuitton.

Ο όμιλος δηλώνει πως: «Αυτή η παγκόσμια εκδήλωση συνηχεί με την αποστολή του Ομίλου, «Η Τέχνη της Δημιουργίας Ονείρων». Ως δημιουργικός συνεργάτης των Αγώνων, η LVMH θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο διαθέτοντας την αριστεία και τη δεξιοτεχνία των τεχνιτών της για σημαντικές εορταστικές στιγμές σε όλο το Παρίσι, καθιστώντας τον Όμιλό μας τον «Δημιουργό όλων των νικών».

Αυτή η άνευ προηγουμένου συνεργασία θα συμβάλει στην αύξηση της απήχησης της Γαλλίας και του Παρισιού σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, συνεχίζει τη δυναμική υποστήριξη που η LVMH και οι οίκοι της παρέχουν εδώ και πολλά χρόνια σε αθλήματα υψηλού επιπέδου και τους πιο αναγνωρισμένους διεθνώς αγώνες».

Χθες, λοιπόν, ανακοινώθηκε επίσημα πως η Louis Vuitton αναλαμβάνει την προστασία και την ανάδειξη των μεταλλίων των Αγώνων αλλά και των αντίστοιχων δαδών που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή φλόγα.

Ο οίκος παρουσίασε τα δερμάτινα μπαούλα που φέρουν το μονόγραμμά του, με μια ειδική φωτογράφιση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο οίκος μόδας συνεργάζεται με τον αθλητισμό. Είναι μια παράδοση στη μακρά ιστορία της δεξιοτεχνίας του, που σφραγίστηκε με το πρώτο μπαούλο του για βραβείο το 1988.

Φυλάττοντας τα αντικείμενα που συμβολίζουν τις ελπίδες και τα όνειρα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλητών, τα επιβλητικά μπαούλα είναι καλυμμένα με τον θρυλικό καμβά «Monogram» και διαθέτουν ορειχάλκινες γωνίες και κλείσιμο ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα μπαούλα της Louis Vuitton από τη δεκαετία του 1850.

Εμπνευσμένα από το περίφημο «Malle Coiffeuse» του οίκου, τα μπαούλα αυτά έχουν ένα κεντρικό τμήμα και δύο αρθρωτά «φτερά» που ανοίγουν για να αποκαλύψουν συρτάρια ειδικά σχεδιασμένα για να χωρούν 468 μετάλλια.

Το εσωτερικό τους είναι εξ ολοκλήρου επενδεδυμένο με μαύρο ματ δέρμα – το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για τις λαβές των συρταριών – και διαθέτει διακριτικά ανάγλυφα τα λογότυπα και των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων της οργάνωσης Παρίσι 2024.

Αντίστοιχα, το μπαούλο για τις δάδες, τις προστατεύει πριν και μετά το ταξίδι τους, με κυκλικές βάσεις και καπάκι στο οποίο τοποθετείται η δάδα προκειμένου να συγκρατείται με ασφάλεια στη θέση της. Περαιτέρω προστασία προσφέρει το εσωτερικό του μπαούλου, το οποίο είναι επίσης επενδεδυμένο με μαλακό μαύρο ματ δέρμα. Κάθε μπαούλο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θήκη παρουσίασης απλά ξεδιπλώνοντας τις πόρτες και τον μοχλό στο αρθρωτό καπάκι για να αποκαλύψει ένα ανάγλυφο λογότυπο του Παρίσι 2024.

Συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία, ο οίκος ακολουθεί το όραμα του ομιλού, που επενδύει στη δημιουργία και τη στήριξη κάθε μικρής και μεγάλης νίκης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που κυκλοφόρησαν για τη σύναψη της συνεργασίας τους:

Πηγή: Youtube

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ