Η πλαστική χειρουργός Μαρία Σκολαρίκου αναλύει τις θεραπείες, επεμβατικές και μη, που μπορούν να μας χαρίσουν το σώμα που ονειρευόμαστε.

Από τη Μαρία Σκολαρίκου
MD, FEBOPRAS, DAFPARS

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, οι περισσότερες γυναίκες, αλλά και πολλοί άνδρες μπαίνουν στη διαδικασία να διορθώσουν αυτά που δεν τους αρέσουν στο σώμα τους. Το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό είναι αυτό να γίνει με τη βοήθεια του ειδικού.

Η πλαστική χειρουργός Μαρία Σκολαρίκου, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και αναγνωρισμένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας πλαστικής αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής, μας εξηγεί τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες τεχνικές, που εφαρμόζει και η ίδια στο ιατρείο της στο Κολωνάκι.

θεραπείες

Πάντα με άξονα τις επιθυμίες, την ασφάλεια  και την προσωπική φροντίδα των ασθενών, στόχος της είναι τα ανώτερα αισθητικά αποτελέσματα, τα οποία αποπνέουν άκρα φυσικότητα. Κάθε θεραπεία, είτε χειρουργική είτε ελάχιστα επεμβατική, εφαρμόζεται προκειμένου να ενισχύσει και να αναδείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά των ασθενών, και όχι να τα υπερκαλύψει.

Οι επεμβατικές μέθοδοι:

Λιποαναρρόφηση και Λιπογλυπτική με VaserLiposunction – 3 τεχνολογίες σε 1

  Η λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζει δραστικά και μόνιμα το επίμονο τοπικό λίπος σε όλο το σώμα εδώ και δεκαετίες. Και πλέον, τα αποτελέσματά της εκτοξεύονται χάρη σε 2 επαναστατικές τεχνολογίες που εφαρμόζουμε ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της επέμβασης: 

  • VaserLiposuction (Power Assisted Ultrasound Liposuction): Η λειτουργία του στηρίζεται στους υπερήχους, που λιώνουν ομοιογενώς το λίπος και ταυτόχρονα συσφίγγουν το δέρμα! Το περιττό λίπος απομακρύνεται με επιτυχία, ενώ το δέρμα συσφίγγεται, ανακτώντας τη χαμένη του σφριγηλότητα. Η ανώδυνη διαδικασία της θεραπείας και ο μηδαμινός χρόνος θεραπείας την καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλή στις προτιμήσεις του κοινού.
  • ΝouvagLiposurgLiposuction ( Power Assisted Liposuction): Οι ειδικές εργονομικές κάνουλες του Liposurg μπορούν, χάρη στην τεχνολογία των δονήσεων και την υψηλή ταχύτητα, να απομακρύνουν μεγάλες ποσότητες λίπους με ακρίβεια και ατραυματικά σε σύντομο χειρουργικό χρόνο, με μηδαμινή αποθεραπεία και πόνο.

  Το λίπος που αφαιρείται από τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης μπορεί να μεταφερθεί, μετά από κατάλληλη επεξεργασία, στον ίδιο χειρουργικό χρόνο ως nanofat για αποκατάσταση όγκου ή ανόρθωση σε πρόσωπο (μάτια, ζυγωματικά, παρειές, περίγραμμα) και σώμα (γλουτοί/BBL, στήθος, γούβες/εισολκές δέρματος).

  Περιοχές λιποαναρρόφησης

  Κοιλιά: Για σμιλεμένους κοιλιακούς και κατά του τοπικού πάχους, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία.

  Μηροί: Κατά του επίμονου τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας στην έσω-έξω-οπίσθια επιφάνεια των μηρών και του αντιαισθητικού bananaroll κάτω από τους γλουτούς.

  Χέρια-μπράτσα: Για σύσφιξη, γράμμωση και λιποδιάλυση, 3 σε 1 για πάντα!

  Προγούλι: Μέσα σε λίγα λεπτά πείτε «αντίο» στο διπλοσάγονο, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για χαλάρωση του δέρματος στη συνέχεια.

  Στήθος: Η θεραπεία επιλογής κατά της γυναικομαστίας που προσφέρει ένα ζηλευτό θώρακα!

  Μέση: Οι καμπύλες μαγεύουν και η μέση δαχτυλίδι επαναφέρει την ισορροπία σε ολόκληρο τον κορμό. Η λιποαναρρόφηση Vaser παρέχει άμεσο και μόνιμο αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά με τοπική νάρκωση!

  Γλουτοί: Καλλίγραμμοι γλουτοί σε συνδυασμό με τη λιπομεταφορά (BBL-Brazilian Butt Lift)

  Γάμπες-γόνατα: Με ακρίβεια και λεπτούς χειρισμούς πετυχαίνουμε το καλύτερο ελεγχόμενο αποτέλεσμα άμεσα κι ανώδυνα, ακόμα και στις πιο απαιτητικές περιοχές.

  Laser F.A.S.T.

  Για μικρότερης έκτασης τοπικό λίπος και επιδερμική χαλάρωση σε πρόσωπο, λαιμό και σώμα, η τεχνολογία EndoliftLaser F.A.S.T.® είναι πρωτοποριακή και απόλυτα προσαρμοσμένη στους γρήγορους ρυθμούς ζωής, καθώς πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο Ιατρείο! Εγγυάται άμεση επαναφορά στην καθημερινότητα και αποτελέσματα που διαρκούν χρόνια!

  Το EndoliftLaser F.A.S.T. ®, που σημαίνει FiberAssistedSkinTightening, είναι μια θεραπεία που  περιλαμβάνει την εφαρμογή ενέργειας Laser μέσω οπτικής ίνας σε περιοχές του προσώπου και του σώματος που χρειάζονται σύσφιξη και αναζωογόνηση.

  Μάλιστα, η θεραπεία στοχεύει στην αναζωογόνηση και σύσφιξη τόσο των επιφανειακών όσο και των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος, βελτιώνοντας τον τόνο της επιδερμίδας και ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου για εστιασμένη λιπόλυση.

  Η αντιμετώπιση της χαλάρωσης και η σύσφιξη του δέρματος επιτυγχάνεται από την νέο-κολλαγένεση και τις άλλες μεταβολικές λειτουργίες στον εξωκυττάριο χώρο, οι οποίες προκύπτουν από τη στοχευμένη εφαρμογή του Laser.

  Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους σύσφιξης του δέρματος, αυτή η καινοτόμος προσέγγιση επιτρέπει την ακριβή στόχευση συγκεκριμένων περιοχών, εξασφαλίζοντας βέλτιστα αποτελέσματα χωρίς να προκαλείται δυσφορία ή να χρειάζεται αποθεραπεία.

  Οι μη επεμβατικές μέθοδοι

  Ενέσιμη Λιποδιάλυση: Στο ιατρείο της πλαστικού χειρουργού πραγματοποιούνται εξατομικευμένα πρωτόκολλα λιποδιάλυσης, με την εφαρμογή ειδικού λιποδιαλυτικού παράγοντα εγκεκριμένου από το FDA. Το εξειδικευμένο υλικό με το οποίο πραγματοποιείται η ενέσιμη λιποδιάλυση εγχύεται στις πάσχουσες περιοχές, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το επίμονο τοπικό πάχος.

  Τονίζουμε ότι:

  • Το ειδικό ενέσιμο υλικό αναμειγνύεται από την ιατρό με ξυλοκαΐνη, οπότε η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη.
  • Η έγχυση γίνεται δια λεπτής βελόνας στην περιοχή με το τοπικό πάχος, με απόλυτη ασφάλεια και ανώδυνα.
  • Η συχνότητα των συνεδριών είναι 1 κάθε ενάμιση μήνα (το υλικό είναι πολύ ενισχυμένο οπότε δεν απαιτούνται εβδομαδιαίες συνεδρίες που κουράζουν τους ασθενείς).
  • Ο αριθμός συνεδριών πάντα εξαρτάται από τις ανάγκες, αλλά ο μέσος όρος είναι 4.
  • Αποθεραπεία δεν χρειάζεται. Εμφανίζεται απλώς ένα ήπιο οίδημα τις επόμενες 2 μέρες και μερικές φορές μικρές μελανιές.
  • Αντενδείξεις: Γαλουχία, εγκυμοσύνη, αλλεργία σε παράγωγα ή έκδοχα του υλικού, ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή πρέπει να ενημερώνουν τον ιατρό τους.

  TIP TO KEEP: Τα αποτελέσματα είναι Μόνιμα! Το υλικό που εφαρμόζεται στην ενέσιμη λιποδιάλυση διαλύει μόνιμα τα λιποκύτταρα, τα οποία αποβάλλονται δια φυσικής οδού.

  Θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας: Η λύση εδώ έρχεται σε 2 φάσεις.

  1η Φάση – Ειδική μεσοθεραπεία: Στο ιατρείο της, η Δρ. Μαρία Σκολαρίκου διαθέτει το πιο ειδικό υλικό μεσοθεραπείας για τη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, το οποίο ουδετεροποιεί τα μόρια του σιδήρου και αποκαθιστά την ισορροπία και δομή του λιπώδους ιστού και της επίμονης κυτταρίτιδας!

  • Τεχνική: H έγχυση του υλικού γίνεται μέσω πολύ λεπτής βελόνης σε όλες τις περιοχές που πάσχουν, με αποτελέσματα άμεσα ορατά, ασφαλή, που διαρκούν, από την 1η συνεδρία!
  • Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα, 8-12 συνεδρίες συνολικά, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.
  • Αποθεραπεία: Καμία. Εκχυμώσεις, μελανιές.
  • Περιοχές εφαρμογής: Μηροί-Γλουτοί-Μπράτσα-Κοιλιά

  2η Φάση – Αντιμετώπιση της επίμονης όψης φλοιού πορτοκαλιού με ειδική συσκευή στο ιατρείο: Μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των ενέσιμων μεσοθεραπειών, πραγματοποιείται από τη γιατρό με τη χρήση ειδικής συσκευής η λύση των επίμονων συμφύσεων μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού, που επιμένουν και επιδεινώνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού, για την αποτελεσματική θεραπεία της κυτταρίτιδας.

  • Αναισθησία: Tοπική, στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα.
  • Πόνος: Ανώδυνο
  • Διάρκεια: Mέχρι και 2 χρόνια
  • Αποθεραπεία: Μελανιές, εκχυμώσεις

  Πείτε λοιπόν «αντίο» στην κυτταρίτιδα, με το πιο ολοκληρωμένο, ανώδυνο, ασφαλές και με διάρκεια πρωτόκολλο για τη θεραπεία της!

  TRIO X9 iShape – Το απόλυτο πολυμηχάνημα για σύσφιξη σώματος και προσώπου: Η πιο προηγμένη συσκευή για αδυνάτισμα και σύσφιξη σώματος και προσώπου, χάρη στη συνεργασία πρωτοποριακών τεχνολογιών. Λειτουργεί με το συνδυασμό τεσσάρων πανίσχυρων τεχνολογιών, το cavitation μέσω υπερήχων, τις διπολικές και τριπολικές ραδιοσυσυχνότητες (RF), τη θεραπεία LED και την αναρρόφηση vacuum, οι οποίες επιτρέπουν την πραγματοποίηση ενός μεγάλου αριθμού θεραπειών σε μία μόλις συνεδρία.

  Η πρωτοποριακή τεχνολογία του cavitation προσφέρει τη δυνατότητα της αποτελεσματικής στόχευσης του τοπικού πάχους, απομακρύνοντας ομοιογενώς τα λιποκύτταρα. Οι τριπολικές και διπολικές ραδιοσυχνότητες (RF), μέσα από τη διοχέτευση θερμικής ενέργειας, ενισχύουν τη διαδικασία της κολλαγονογέννεσης, καταπολεμώντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού και προσφέροντας εντυπωσιακή σύσφιξη στο δέρμα.

  Οι θεραπείες vacuum και LED δρουν συνδυαστικά για την ανάπλαση και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας, προκαλώντας διέγερση των ιστών. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω θεραπειών λειτουργεί θεαματικά για τη λιπόλυση, την παραγωγή κολλαγόνου και τη συνολική σύσφιξη της επιδερμίδας.

  Ιδανικές περιοχές εφαρμογής: Πόδια και μηροί, Γλουτοί και γοφοί, Κοιλιά, Μέση, Πρόσωπο, Λαιμός και Ντεκολτέ, Στήθος

  Πηγή: www.mariaskolarikou.com/

  Κεντρική φωτό: istock

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, , , ,

  Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ