Εικαστικά: Ένας Απρίλιος γεμάτος τέχνη μας περιμένει στην Αθήνα

Ο Απρίλιος είναι εδώ κι εμείς τον υποδεχόμαστε λέγοντάς του HELLO! April!

Εικαστικά: Ένας Απρίλιος γεμάτος τέχνη μας περιμένει στην Αθήνα

«Θητεία»: Μια έκθεση – φόρος τιμής στον Στέλιο Φαϊτάκη

7 Έλληνες δημιουργοί από τη γενιά του Στέλιου Φαϊτάκη, συνατώνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν εικαστικά το έργο και τη ζωή του πρόωρα χαμένου δημιουργού. Η έκθεση δεν αποτελεί απλά έναν φόρο τιμής στον καλλιτέχνη αλλά μια εξερεύνηση των κοινών καταβολών τους και επιρροών τους. Η βυζαντινή ζωγραφική και οι γεωμετρικές της αναλογίες αποτελούν τον κύριο άξονα της έκθεσης στην οποία συμμετέχουν οι Κώστας Λάβδας, Μανώλης Μπιτσάκης, Φίκος, Georgia Fambris, Φώτης Βάρθης, Ιωάννα Καφίδα. Παράλληλα θα υπάρχουν και κάποια έργα του Στέλιου Φαϊτάκη.

Αλέξανδρος Ψυχούλης: «Καταλογισμός»

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η κακοκαιρία Ντάνιελ παρέσυρε το σπίτι του καλλιτέχνη στο Πήλιο, με τον ίδιο να σώζεται λίγα λεπτά πριν την καταστροφή. Όσα είδε, όσα πρόλαβε, όσα παρέμειναν μετουσιώνονται σε μια θεραπευτική για τον ίδιο συλλογή έργων. Οι μεγάλες διαστάσεις της καταστροφής γίνονται έργα ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων, σε μια επανάληψη στοιχείων και γραφής σαν μια προσπάθεια του καλλιτέχνη να ξορκίσει εικαστικά το κακό.

Αλέξης Κόρμπης

Στην τρίτη του ατομική έκθεση, ο καλλιτέχνης φέρνει 11 ακρυλικά έργα μεγάλων διαστάσεων με ψυχεδελικά σχέδια και ατμόσφαιρα. Εκεί εντάσσει τις ρεαλιστικές μορφές του, καθιστώντας το οικείο ανοίκειο και το ανοίκειο οικείο. Ο ρεαλισμός συναντά τον συμβολισμό γεννώντας όνειρα και εφιάλτες. Μέσα εκεί τρυπώνει και το θρησκευτικό σημείο με τα γεωμετρικά σχήματα και σύμβολα του ινδουϊσμού.

Χρήστος Γεωργουδάκης: «Retrospectiva, Χαρακτική – Γλυπτική 1987-2024»

Η σχεδιαστική περίοδος 40 ετών του καλλιτέχνη παρουσιάζεται μέσα από επιλεγμένα έργα, αναδεικνύοντας τον συγκερασμό της γλυπτικής και της ζωγραφικής στο έργο του. Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης καθορίζονται από τα χαρακτικά πορτραίτα του. Σε αυτά συναντάμε μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του πολιτισμού μας από τον 20ο και 21ο αιώνα. Παράλληλα, εκτίθενται γλυπτά του από ατσάλι που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις ανά τα χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ