Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο όσον αφορά τις ομορφιές της και τις πόλεις της.

Το CNN κάνει αφιέρωμα σε μικρές πόλεις της Ευρώπης και η χώρα μας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό, αφού το Ναύπλιο επιλέγει ως ένας από τους προορισμούς που είναι κατάλληλοι για διακοπές όλο τον χρόνο.

«Το πανέμορφο Ναύπλιο γεφυρώνει το Αιγαίο με την Πελοπόννησο, με το βενετσιάνικο κάστρο του να εκτείνεται ως τη θάλασσα (στην πραγματικότητα υπάρχουν 3 κάστρα για να επισκεφτείτε) και μια όμορφη παλιά πόλη να απλώνεται πίσω από τα παλιά τείχη. To Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, οπότε υπάρχουν αρκετά πράγματα να κάνετε εδώ», αναφέρει το CNN. «Υπάρχει παραλία αν θέλετε να κάνετε ασφαλείς βουτιές ενώ αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για την ιστορία, στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης υπάρχουν εκθέματα που χρονολογούνται από την Μυκηναϊκή περίοδο» σημειώνει.

Φυσικά υπάρχει αναφορά στα σοκάκια της πόλης ενώ το Ναύπλιο απεικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία του αφιερώματος.

Όσον αφορά τη λίστα και τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι 15 πόλεις, το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο γράφει: «Παρίσι, Ρώμη, Βαρκελώνη. Μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που είναι στη λίστα των προορισμών που θέλει κάποιος να επισκεφθεί και δικαίως. Όμως, οι μικρές πόλεις της ηπείρου είναι επίσης oνειρικές, με όμορφη αρχιτεκτονική και με πολλές αναφορές από τον πολιτισμό που θα βρείτε και στις μεγάλες, μόνο που εδώ θα τα απολαύσετε όλα αυτά με πολύ λιγότερη κοσμοσυρροή».

Στη λίστα του CNN περιλαμβάνονται από ταπεινά ψαροχώρια έως πόλεις-κάστρα που ήταν σε μεγάλη ακμή τον Μεσαίωνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ