Η Γκαλερί «Αμαλίας 36» φιλοξένησε τον σκηνογράφο Μανώλη Μαριδάκι που παρουσίασε στο Αθηναϊκό κοινό τη νέα του δουλειά, με τίτλο «Η Φωνή των Χρωμάτων», η οποία αποτελεί μια σειρά έργων ζωγραφικής σε ακρυλικά χρώματα.

Ο Τάσος Βαζάκης με τον σκηνογράφο Μανώλη Μαριδάκι
Massu Nedjat, Ιωάννα Παπαδημητρίου, Χάρης Οικονομόπουλος, Γιασμίν Οικονομοπούλου, Φένυ Μπούζα

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 ενώ η έκθεση διήρκησε έως τις 10 Απριλίου. Οι εκπρόσωποι της κοσμικής Αθήνας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα έργα του καλλιτέχνη, και να συζητήσουν με τον ίδιο, για τις σουρεαλιστικές επιρροές που διέπουν τα έργα, δημιουργώντας έναν εντελώς προσωπικό τρόπο έκφρασης μέσα από αυτά.

Ιωάννα Στραγάλη, Τάνια Παπακωνσταντίνου
Γιώργος Ντάβλας, Μανώλης Κονιωτάκης, Τάσος Ζέππος, Ερρίκος Πετιλόν

Ο γνωστός σκηνογράφος αποτυπώνει στα έργα του, την αγωνία για την έλλειψη συμμετοχής του ανθρώπου στο περιβάλλον, στην τέχνη, στις σχέσεις και καταγράφει την απουσία από κάθε δημιουργικό που υπάρχει ή γεννιέται. Ο σουρεαλιστικός τρόπος με τον οποίο εκφράζει στο έργο του τη θέση του στο σήμερα, είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε το μήνυμα του έργου να γίνεται κατανοητό από τον πιο απλό άνθρωπο. Σου αφήνει την ελευθερία να ταξιδεύεις με τη φαντασία σου και ανάλογα την ιδιοσυγκρασία σου να δίνεις τις δικές σου απαντήσεις. Γι’ αυτό και ο ίδιος ονομάζει τη ζωγραφική του «σουρεαλιστικό ρεαλισμό».

Αλέξανδρος Κασκαβέλης, Στέλλα–Χριστιάννα Κασκαβέλη
Νικόλας Μπαρελιέ, Ευαγγελία – Αντωνίου Μπαρελιέ

Λίγα λόγια για τον Μανώλη Μαριδάκι.

Ο Μανώλης Μαριδάκις γεννήθηκε το 1945 στο Χάρακα του Ηρακλείου Κρήτης. Από τα δεκαεννιά του διατηρούσε γραφείο στην Αθήνα ως γραφίστας ενώ την ίδια εποχή περνάει πρώτος στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου σπουδάζει σκηνογραφία και διακόσμηση με δάσκαλο τον Βασίλη Βασιλειάδη.

Ρόζα Αρσενιάν, Ανδρέας Κούβαρης
Μπουμπού Μπαρμπαλιά

Γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό ως σκηνογράφος, στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, βάζοντας την υπογραφή του στο «Καζίνο Λουτράκι», καθώς και σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Νίκος Χαρλαύτης, Μαίρη Φιξ
Μανώλης Μαριδάκις, Ρόζα Μαριδάκι, Μάκης Μάτσας

To 1983 παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής στην γκαλερί ΑΡΓΩ. Έκτοτε ακολουθούν πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ενώ τον Νοέμβριο του 2010 θα συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση στο Παρίσι “GRAND PALAIS” ενώ το 1989 κερδίζει το πρώτο βραβείο σε Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Παρίσι με το περίπτερο που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα. 

Γιώργης Λαμπαθάκης
Εύα Δημοβέλη, Μανώλης Μαριδάκις
Αντώνιος Χαλαπάς, Μανώλης Μαριδάκις
Λάσκαρης Βαλαβάνης, Ρόζα Μαριδάκι, Αγγελική Γιαλόζογλου, Τζένη Μελισσανίδη
Ρόζα Αρσενιάν, Μανώλης Μαριδάκις
Μανώλης Μαριδάκις, Νίκος Μουρατίδης
Ερρίκος Πετιλόν, Αμαρυλλίς Μαριδάκι, Μανώλης Μαριδάκις
Χάρης Οικονομόπουλος, Σωτήρης Βαρουξάκης
Μάκης Μάτσας, Μανώλης Μαριδάκις
Ερρίκος Πετιλόν, Τάσος Ζέππος, Νίκος Περράκης
Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Ρόζα Μαριδάκι
Στιγμιότυπο από την έκθεση «Η Φωνή των Χρωμάτων» του σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκι
Γιασμίν Οικονομοπούλου, Massu Nedjat
Μαίρη Φιξ
Ιωάννα Παπαδημητρίου, Φένυ Μπούζα
Μανώλης Μαριδάκις, Λάσκαρης Βαλαβάνης, Τζένη Μελισσανίδη
«Η Φωνή των Χρωμάτων»: Αίσθηση προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας, η ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής του σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκι
«Η Φωνή των Χρωμάτων»: Αίσθηση προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας, η ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής του σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκι
«Η Φωνή των Χρωμάτων»: Αίσθηση προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας, η ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής του σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ